ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνέντευξη τύπου της Τ.Ο. Ρεθύμνου της ΚΝΕ για την καμπάνια ενάντια στα Ναρκωτικά

0

Η Τ.Ο Ρεθύμνου της ΚΝΕ με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει Καμπάνια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα :

Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις ! Μαγκιά είναι να πας κόντρα σε αυτούς που σε θέλουν στην άκρη”.

Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας την Παρασκευή 21/6 , δώθηκε συνέντευξη τύπου απο στελέχη της ΚΝΕ.

Μεταξύ άλλων o Tζόνι Γκιολίκου μέλος του Γρ.Περ. Κρήτης της ΚΝΕ , ανέφερε  :

« Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα που αγανακτεί από όλα αυτά που μας έχουν στερήσει , να μαυρίσει τις πολιτικές που μαυρίζουν τις ζωές μας και ζητάνε νομιμοποίηση από τον λαό για να συνεχίσουν το αντιλαικό έργο. Σε όσους επιδιώκουν να στείλουν στο περιθώριο , να “θολώσουν” τη σκέψη μιας γενιάς που έχει χίλιους λόγους να αγωνιστεί για όσα της κλέβουν ! Ο κάθε νέος και η κάθε νέα, θα πρέπει να κάνει κριτήριο ψήφου την στάση των κομμάτων και απέναντι στα ναρκωτικά. Σύριζα ΝΔ ΚΙΝΑΛ και η ναζιστική Χρυσή Αυγή , κόμματα δηλαδή που ενίσχυσαν μέσα από τις πολιτικές τους την φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή περιπλάνηση, από κοινού έχουν ψηφίσει την Βουλή :

  • Να ιδρυθούν χώροι υγιείς χρήσης ναρκωτικών για να μην χαλάνε οι εξαρτημένοι την μόστρα των πόλεων , με την ΝΔ μάλιστα να προτείνει το ίδιο το κράτος να χορηγεί ηρωίνη μέσα στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης.
  • Έχουν παραδόσει δομές πρόληψης και απεξάρτησης σε ΜΚΟ και ιδιώτες που θα θυσαυρίζουν πατώντας στον πόνο και τις ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αταλάντευτα παλεύει για κοινωνία ελεύθερη και όχι για κοινωνία με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Αυτή του η θέση πηγάζει από την ίδια την ανάγκη να υπάρχουν νέοι και εργαζόμενοι   που θα πάρουν την εξουσία , θα κάνουν αυτοί κουμάντο στον τόπο τους, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η μοναδικη κερδισμένη ψήφος είναι αυτή στο ΚΚΕ.  Η επόμενη ημέρα θα χρειαστεί ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ ώστε οι νέοι από καλύτερη θέση να δυναμώσουν την πάλη για την ζωή που δικαιούνται και να ανέβει η διεκδίκηση :

  • Για πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια δωρεάν, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Στην πόλη του Ρεθύμνου, που δυστυχώς δεν υπάρχει απαιτούμε,στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης που αποδεικνύουν καθημερινά την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να νικήσει την εξάρτηση.
  • Πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία επιδιώκουμε να φτάσει παντού η πρόταση και το κάλεσμα της ΚΝΕ.Θέλουμε να καλέσουμε κάθε νέα και νέο να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους, με θολωμένο μυαλό και σκυμμένο κεφάλι. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις σκοταδιστικές θέσεις που βαφτίζουν "θεραπεία" τη μαστούρα και "ελευθερία" τη σκλαβιά της εξάρτησης. Το χασίς, όπως και αν το βαφτίσουν, παραμένει ναρκωτικό που αλλοιώνει τη συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση. Στοχεύουν στο μυαλό:  Η νεολαία σήμερα πρέπει να αντισταθεί μαχητικά στην επίθεση που δέχεται από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που της ζητούν να συμβιβαστεί με τη νάρκωση των συνειδήσεων. Θέλουμε να αναδείξουμε ότι τα ναρκωτικά, ως κοινωνικό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος και των αδιεξόδων που γεννά για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων ανθρώπων. Όσο οξύνονται τα αδιέξοδα του συστήματος, η κρίση, θα δυναμώνουν και τέτοιοι παράγοντες.

Η νέα γενιά έχει σήμερα όνειρα, προσδοκίες, ανάγκες. Προοδευτικό για μας είναι ό,τι μας ανοίγει δρόμο για να απολαύσουμε τη ζωήν μας, για να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής μας. Αυτές οι δυνατότητες πηγάζουν από την εξέλιξη της τεχνολογία και πρέπει να σταθούμε μαχητικά και να τις διεκδικήσουμε, παλεύοντας για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας. Η πολιτική της κυβέρνησης, μας αναγνωρίζει μόνο ένα δικαίωμα: Να μην έχουμε δικαιώματα ! Βαφτίζουν την χρήση ατομική επιλογή ζωής και δικαίωμα ! Κανείς δεν επέλεξε να ασφυχτιά σε μια κοινωνία που του στερούν τα όνειρα , τους στόχους, την ίδια του την ζωή , που παρουσιάζει ως μόνη αλήθεια , την υποταγή , τον συμβιβασμό και τον ανταγωνισμό. Ο δρόμος των ναρκωτικών είναι ανελεύθερη επιλογή που περνά μέσα από συμπληγάδες κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών. . Δικαίωμα της νεολαίας σήμερα είναι η πραγματική δωρεάν δημόσια παιδεία , η δουλειά με δικαιώματα , η πρόσβαση στον πολιτισμό , τον αθλητισμό που έχουν γίνει πανάκριβα αγαθά , η ύπαρξη και ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου !

Καλούμε τις νέες και τους νέους να παλέψουμε μαζί για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο, να είναι πρωταγωνιστής, να δημιουργεί, να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πραγματικότητας, να έχει ισότιμες σχέσεις με τους γύρω του, να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Αυτή είναι η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, όπου η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ