ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τέσσερα Ρεθεμνιώτικα Εστιατόρια στα 100 καλύτερα της Ελλάδας

0

Ξεχωριστή θέση έχει το Ρέθυμνο στην Ελληνική Γαστρονομία! Τέσσερα ρεθυμνιώτικα εστιατόρια ήταν στην λίστα που ανακοινώθηκε στην τελετή απονομής βραβείων Restaurant 100 Awards Ceremony για τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας το 2019.

Πάνω από 100 επώνυμοι εκπρόσωποι του business, του lifestyle και της γαστρονομίας, εκ των οποίων και η σεφ και παρουσιάστρια, Εύα Παρακεντάκη, ανέδειξαν και φέτος τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας σε μία τελετή που έγινε στις 12 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ανάμεσα στα 100 κορυφαία εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα φιγουράρουν τρία ρεθυμνιώτικα και μάλιστα πολυβραβευμένα. Πρόκειται για την «Αυλή», το «Πρίμα Πλώρα» και το Καψαλιανά Village. Μία ξεχωριστή ακόμα διάκριση ήταν η «είσοδος» στη λίστα με τα νέα εστιατόρια του Hasika!

 

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς, μαζί με τις θεματικές δεκάδες, περιλαμβάνει 66 νέα εστιατόρια.

 

Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:

 

  1. Aleria
  2. Σπονδή
  3. Varoulko Seaside
  4. Etrusco
  5. Τραβόλτα
  6. Hytra
  7. CTC
  8. Σελήνη
  9. Vezene
  10. Nolan

 

Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:

 

Top Newcomers: Birdman, Αθήνα

 

Top Greek and Regional Cuisine: Πεσκέσι, Κρήτη

 

Top Restaurants for Meat: Basegrill, Αθήνα

 

Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside, Αθήνα

 

Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou, Αθήνα

 

Top Bar & Wine Restaurants: By the glass, Αθήνα

 

Top All-Day Restaurants: Athénée, Αθήνα

 

Top Restaurants for Families: Nice n easy, Αθήνα

 

Hidden Gems: Pelagos Seaside, Κρήτη

 

Top Streetfood: Hoocut, Αθήνα

 

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Ο Σεφ της Καρδιάς μας στον Λευτέρη Λαζάρου. Τον τίτλο Best Young Chef κέρδισε ο Μιχάλης Μάρθας και τον τίτλο Best Young Sommelier ο Άρης Σκλαβενίτης.

 

Δέκα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εστιατόρια τοπικής κουζίνας απ’ όλη την Ελλάδα και η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Κοντοσώρου.

 

Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, δημοσιογράφους και επώνυμους foodies στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας ένα finger food menu φτιαγμένο με προϊόντα της Unilever Food Solutions, συνοδεία κρασιών του Κτήματος Λαζαρίδη και cocktails της Diageo. H τελετή αναμεταδόθηκε μέσω live streaming με χορηγό την Delifrance.

 

Τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από foodies για foodies, με γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου. Ανακαλύψτε όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν στην ιστοσελίδα restaurant100.gr και παρακολουθήστε νέα σχετικά με τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας στο #restaurant100.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ