ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις του Α’ και Β’ Έτους του Σχολείου Θεάτρου

0

Μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και χαράς, οι εκπαιδευόμενοι των δύο πρώτων ετών του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου παρουσίασαν τη δουλειά που έκαναν μαζί με τους εκπαιδευτές τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Οι ανοιχτές αυτές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 του μήνα στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου.  Το πρόγραμμα αποτελούνταν από δύο μέρη. Το πρώτο περιείχε 3 ενότητες: Τραγούδι, Χορό και Σωματική Έκφραση, οι οποίες διδάχτηκαν αντίστοιχα από τους Θανάση Παπαθανασίου, Ανδρομάχη Βαρσάμη και Θωμά Καντιφέ. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από θεατρικά έργα, τα οποία οι εκπαιδευόμενοι δούλευαν ολόκληρη τη χρονιά με οδηγό στο μάθημα της Υποκριτικής την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ. Το μέρος της Υποκριτικής περιείχε κομμάτια από ένα ευρύ δραματολόγιο το οποίο περιλάμβανε συγγραφείς όπως ο Κάρλο Γκολντόνι, ο Άντον Τσέχοφ, ο Ευγένιος Ο’ νηλ, ο Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, ο Ντέιβιντ Χάροουερ αλλά και ο Νίκος Τσιφόρος και ο Αντώνης Δωριάδης.

«Πέρα από τις γνώσεις που αποκτήσαμε σε αυτά που εξεταζόμαστε σήμερα, μάθαμε και τόσα άλλα, ανεκτίμητα, που μας κάνουν όλο και καλύτερους ανθρώπους. Επιμένω, υπομένω, περιμένω, επεξεργάζομαι, συνεργάζομαι...» σημειώνουν οι μαθητές του Σχολείου στο πρόγραμμα της παρουσίασής τους, τονίζοντας τη σημασία της θεατρικής εκπαίδευσης.

Ο κεντρικός άξονας των μαθημάτων του Σχολείου αποτελείται από τα βασικότερα μαθήματα που είναι απαραίτητα για να ανέβει κάποιος σε μια θεατρική σκηνή, μιας και η τέχνη του θεάτρου είναι πολυδιάστατη και απαιτεί την εκγύμναση πολλών διαφορετικών στοιχείων του ατόμου. Αυτή την εκγύμναση φροντίζει το Σχολείο να την παρέχει στους μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από δασκάλους αναγνωρισμένους και ειδικευμένους στον κάθε τομέα, οι οποίοι είτε παραδίδουν μαθήματα καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς είτε έρχονται εμβόλιμα σε σεμιναριακούς κύκλους αποκλειστικά για τους μαθητές του Σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να πάρουν γνώσεις από ανθρώπους καταξιωμένους που διδάσκουν στις μεγαλύτερες Δραματικές Σχολές της Ελλάδας χωρίς να αναγκαστούν να φύγουν από το Ρέθυμνο.

Τα βασικά μαθήματα που παρακολουθεί υποχρεωτικά ο κάθε εκπαιδευόμενος είναι: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Δημιουργία ενός Ρόλου, Ορθοφωνία, Σκηνική Αντίληψη (με εκπαιδεύτρια τη Μαρία Καντιφέ), Σωματική Έκφραση (Εκπαιδευτής: Θωμάς Καντιφές), Κίνηση – Χορός (Εκπαιδεύτρια: Ανδρομάχη Βαρσάμη) Τραγούδι (εκπαιδευτής: Θανάσης Παπαθανασίου), και Ιστορία Θεάτρου (εκπαιδευτές: Θωμάς Καντιφές, Άννα Τζανιδάκη). Από το 2014 μέχρι και σήμερα το Σχολείο Θεάτρου έχει φιλοξενήσει τους: Δημήτρη Καταλειφό (ηθοποιό), Μάρθα Φριντζήλα (σκηνοθέτη, ηθοποιό, δασκάλα ορθοφωνίας), Κωστή Καπελώνη (σκηνοθέτη, ηθοποιό, διευθυντή της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης), Ταξιάρχη Χάνο (ηθοποιό, δάσκαλο ορθοφωνίας στο Εργαστήρι φωνητικής έρευνας «Μουσικό Χωριό» μαζί με τον Σπύρο Σακκά και τη Νατάσσα Ζούκα και καθηγητή στη δραματική σχολή του  ΚΘΒΕ), Αντώνη Λουδάρο (ηθοποιό), Γιώργο Καύκα (ηθοποιό, δάσκαλο στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ) , Πασχάλη Τσαρούχα (ηθοποιό), Susana Abigador (Σωματική έκφραση και Danza Vitale), Martina Sagmeister (body language) κ.α.

Οι αιτήσεις εγγραφών για τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν άμεσα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: www.theatrikosperiplous.gr

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται το Γ’ Έτος του Σχολείου Θεάτρου θα παρουσιάσει το έργο «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχοφ

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου οι σπουδαστές του Γ’ έτους του Σχολείου Θεάτρου θα παρουσιάσουν στο θέατρο του Θεατρικού Περίπλου τη δουλειά που έκαναν τη χρονιά που πέρασε πάνω στο έργο του Άντον Τσέχοφ «Τρεις Αδερφές», σε διδασκαλία της Μαρίας Καντιφέ. Πρόκειται για μια σειρά από επιλεγμένα αποσπάσματα τα οποία κρατώντας τη χρονική συνοχή τους ακολουθούν τη δράση του έργου του Τσέχοφ. Μέσα από αυτά έχει γίνει η προσπάθεια από τους μαθητές να γεννηθεί και να απλωθεί από άκρη σε άκρη της σκηνής όλος ο κόσμος που ο μεγάλος αυτός συγγραφέας του ρεαλισμού δημιουργεί.

Η παράσταση θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 9μ.μ.. Κρατήσεις θέσεων: 6945458516

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ