ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τον Ιούνιο η πριμοδότηση για ασυγκόμιστα και αμπελώνες

0

Το πρώτο Μέτρο αφορά στρεµµατικές ενισχύσεις µέχρι 4,2 ευρώ στα χειµερινά σιτηρά και 17,6 ευρώ για καλλιέργειες ψυχανθών και σανοδοτικών φυτών, σε αγρότες που αποφασίζουν να αφήσουν ορισµένο τµήµα της έκτασής τους ασυγκόµιστο.

Οι δικαιούχοι της δράσης αναλαµβάνουν τις παρακάτω ειδικές δεσµεύσεις:

(α) την καλλιέργεια της ενταγµένης γεωργικής έκτασης µε επιλέξιµη οµάδα καλλιεργειών. Επιλέξιµες στο πλαίσιο της δράσης είναι οι ακόλουθες οµάδες καλλιεργειών: σιτηρά, σανοδοτικά φυτά και ψυχανθή,

(β) την µη συγκοµιδή της παραγωγής για περίοδο τριών µηνών µετά τη συνήθη, κατά περίπτωση, ηµεροµηνία συγκοµιδής, δηλαδή για το αντίστοιχο χρονικό διάστηµα µεταξύ Ιουνίου και Σεπτεµβρίου, σε έκταση τουλάχιστον 10% της ενταγµένης γεωργικής έκτασης σε ενιαίο/ενιαία αγροτεµάχιο/αγροτεµάχια της εκµετάλλευσης, και

(γ) τη µη χρήση λιπασµάτων συµπεριλαµβανοµένης της κοπριάς καθώς και φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο τµήµα της ενταγµένης έκτασης στο οποίο δεν συγκοµίζεται η παραγωγή.

Η προκήρυξη που αφορά τους αµπελώνες στη Σαντορίνη προβλέπει πενταετή ενίσχυση 76,5 ευρώ το στρέµµα. Οι δικαιούχοι της ∆ράσης αναλαµβάνουν τη διατήρηση των αµπελώνων στην παραδοσιακή τους µορφή, τηρώντας τοπαραδοσιακό κλάδεµα (κυπελλοειδές «γυριστό» ή «στεφανωτό», κυπελλοειδές µε«κουλούρια» ή «πόστες»)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ