ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Το αλκοόλ δεν είναι μαγκιά! - "Καμπανάκι" από τους εκπαιδευτικούς

0

"Καμπανάκι" σε εκπαιδευτικούς και γονείς έχει σημάνει το περιστατικό ύπαρξης αλκοόλ σε σχολικές τσάντες. Με αφορμή την σχολική εκδρομή δημοτικού σχολείου, όπου εντοπίστηκαν μπουκάλια με τσικουδιά και κρασί σε τσάντες μαθητών, η εκπαιδευτική κοινότητα εφιστά, για άλλη μια φορά, την προσοχή, τονίζοντας ότι το αλκοόλ ...δεν είναι μαγκιά!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου ανέφερε πως την περασμένη Τρίτη, γύρω στις 11.30 το πρωί, εκπαιδευτικοί και μαθητές απολάμβαναν στιγμές ξεγνοιασιάς σε έναν πολυχώρο. Μία παρέα, όμως, από πέντε παιδιά της τελευταίας τάξης, είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε δύο μισόλιτρα μπουκάλια νερό που είχαν κρασί και ένα μικρό μπουκάλι του ούζου που «έκρυβε» τσικουδιά. Τα παιδιά είχαν μαζί τους και ρακοπότηρα που εικάζεται ότι πήραν στην εκδρομή από το σπίτι τους. Όπως περιγράφει το σχολείο, όταν έγινε αντιληπτό από τους εκπαιδευτικούς δεν είχαν προλάβει τα παιδιά να καταναλώσουν πολύ αλκοόλ, άλλα είπαν ότι ήπιαν μία γουλιά, άλλα ότι δεν το κατάπιαν καν. Οι γονείς των παιδιών ειδοποιήθηκαν αμέσως και η μία μαμά έσπευσε στο σημείο για να διαπιστώσει τι ακριβώς έγινε.

Ανεξάρτητα από το περιστατικό, ένα άλλο παιδί, μετά από το φαγητό, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας. Είχε πυρετό, έλαβε αντιπυρετικό και επέστρεψε στην εκδρομή. Το σχολείο τονίζει πως κανένα παιδί δε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο λόγω μέθης.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Μηλιαράκης, τονίζει ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί μία μάστιγα για την Κρήτη. Όπως λέει, δεν είναι μαγκιά, κατόρθωμα, ηρωισμός, ανδρισμός και δεν προσφέρει κοινωνική καταξίωση το να καταφέρνει κανείς να πίνει “κούπες”. Τονίζει πως πρέπει από κοινού, εκπαιδευτικοί και γονείς, να αναλάβουν δράση για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία και να γίνει κατανοητό ότι άλλες είναι οι αξίες της ζωής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ