ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το κρυπτονόμισμα του Facebook ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στον Ιούνιο

0

Το Facebook φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στο λανσάρισμα του φημολογούμενου κρυπτονομίσματος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Information, το ψηφιακό νόμισμα του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του προς τα τέλη Ιουνίου. Το Facebook είναι έτοιμο να προωθήσει με κάθε μέσο το νέο κρυπτονόμισμα με δελεαστικές προσφορές και πρωτοβουλίες, καθώς και με πολλά μπόνους για τις εμπορικές οντότητες που θα το υιοθετήσουν ενώ θα υπάρχουν και real-world ανταλλακτήρια για συμβατικά νομίσματα.

Στην περίπτωση που αναρωτιέστε, το Facebook έχει πλήρη επίγνωση της όποιας πιθανής απροθυμίας του κοινού να εμπιστευτεί το κοινωνικό δίκτυο με τα οικονομικά του. Είναι λογικό να υπάρξει δυσπιστία με όλα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν, σχετικά με την ιδιωτικότητα, τις διαρροές στοιχείων κ.ά. Αν και το blockchain υποτίθεται ότι είναι «πολύ πιο συγκεντρωτικό» από τα συναφή κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin, με 100 ή λιγότερα nodes στο δίκτυο πληρωμών, η εταιρεία ενδέχεται να έχει έρθει σε συνεννόηση με άλλες, εξωτερικές εταιρείες-τραπεζική ιδρύματα για να την βοηθήσουν με την λειτουργία του συστήματος.

Είναι πολύ πιθανό να τις αδειοδοτεί (θα πληρώνουν κάποιο αντίτιμο για την εκμετάλλευση του, με το Facebook να βάζει στην τσέπη περίπου $10 εκατομμύρια ανά συνεργάτη) και η αξία του κρυπτονομίσματος θα είναι συνδεδεμένη με εκείνη κάποιου πραγματικού νομίσματος (πιθανότατα με του δολαρίου Αμερικής ή μπορεί και με του ευρώ) για να την διατηρήσει σχετικά σταθερή (stablecoin) ώστε το κρυπτονόμισμα να μην αντιμετωπίζει τα ζητήματα μεταβλητότητας που χαρακτηρίζουν άλλα αντίστοιχα κρυπτονομίσματα.

Το Facebook έχει αρνηθεί να σχολιάσει τις φήμες σχετικά με το κρυπτονόμισμα, αλλά αν αληθεύουν, όλα δείχνουν πως το κοινωνικό δίκτυο ποντάρει πολλά στην συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ