ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Το νέο απόκτημα της ΑΝΕΝΔΥΚ έφτασε στη Σούδα πάνω σε… πλοίο

0

Το νέο απόκτημα της ΑΝΕΝΔΥΚ, το «Sfakia Pioneer» είναι από σήμερα στα νερά της Κρήτης, καθώς το πρωί το πλοίο «Calypso» το μετέφερε στο λιμάνι της Σούδας, κατευθείαν από την Ιαπωνία.

Σε μία επιχείρηση που κράτησε αρκετή ώρα, το πλοίο «ξεφορτώθηκε» από το «Calypso» στα νερά του κόλπου της Σούδας και πλέον θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να είναι πανέτοιμο να μπει στα δρομολόγια της εταιρίας.

Πρόκειται για το -πρώην πλέον- «Oniyouzu», το οποίο έχει ήδη… βαφτιστεί, παίρνοντας την ονομασία «Sfakia Pioneer» (Πρωτοπόρος των Σφακίων).

Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα 21-22 κόμβους και έχει κατασκευαστεί το 1998. Δραστηριοποιούνταν στα νότια της Ιαπωνίας, συνδεόντας τα νησιωτικά συμπλέγματα. Εχει μήκος 46 μέτρα και μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό επιβατών, αλλά και οχημάτων.

Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Mitsubishi Heavy Industries το 1998 και έχει χωρητικότητα 258gt (503 dwt), μήκος 45,95 μέτρα, πλάτος 8 μέτρα και βύθισμα 1,5 μέτρο. Έχει ικανότητα μεταφοράς 200 επιβατών και εξοπλίζεται με 2 μηχανές GM2035 hp συνολικής ιπποδύναμης 4.070 hp.

Μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων και μέγιστη 26,35 κόμβων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ