ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Το ντέρμπι της Αχαΐας: Τσίπρας, Μητσοτάκης και Παπανδρέου μαζί

0

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές το οποίο έβγαλε "ντέρμπι" στην Αχαΐα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα και σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα.

Η υποψηφιότητά του στην Αχαΐα σχετίζεται με τη δύναμη που διατηρεί ακόμη το κόμμα στο νομό, ο οποίος ήταν ο μοναδικός τον οποίο "κέρδισε" στην ηπειρωτική χώρα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, καταγράφοντας ποσοστό της τάξης του 31,2%.

Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός κατεβαίνει στο νομό μιας και ομοίως είχε πράξει το 2012, όταν τον επέλεγε ως δεύτερη εκλογική περιφέρεια, με πρώτη αυτή της Α' Αθηνών.

Στην Αχαΐα από τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν ακόμη η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Κώστας Μάρκου και ο Κώστας Κακκαβάς.

Στην Αχαΐα κατεβαίνει και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποψήφιοι της ΝΔ στον νομό θα είναι οι νυν βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσωνς Φωτήλας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Κουτρουμάνος, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η Αθηνά Τραχήλη και λογικά και ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής.

Από το Κίνημα Αλλαγής έχει ανακοινωθεί επίσημα πως υποψήφιος θα είναι στον νομό Αχαΐας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου ήταν βουλευτής στην περιοχή από το 1981 έως το 1996 όταν μετακινήθηκε στην Α' Αθηνών.

Υποψήφιοι στην Αχαία με το ΚΙΝΑΛ θα είναι η Δήμητρα Αναργύρου, η Ολυμπία Λόη, η Παρασκευή Λουκοπούλου, η Λεμονιά Νικολοπούλου, ο Χρήστος Οικονόμου, ο Ηρακλής Ρούπας, ο Μαρίνος Σκανδάμης, η Κατερίνα Σολωμού, ο Γιάννης Ταπεινός, ο Ανδρέας Τζουραμάνης και ο Δημήτρης Φιλιππάτος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ