ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης U19 θα φιλοξενηθεί στο νησί μας

0

Μπήκε ο Ιούνιος και παράλληλα η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης U19, το οποίο θα λάβει χώρα στο νησί μας, έχει ξεκινήσει ! Το εν λόγο τουρνουά, θα διεξαχθεί, πιο συγκεκριμένα, στην πόλη του Ηρακλείου από τις 29 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου και αναμένεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές σε όλους τους φιλάθλους που θα καταφθάσουν για αυτό το γεγονός στην Κρήτη. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα τόσο στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου του Ηρακλείου όσο και στο υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» το οποίο έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς σπουδαίους αγώνες καλαθοσφαίρισης.

Οι ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης είναι 16 και έχουν χωριστεί σε 4 ομίλους των 4 ομάδων. Η Εθνική μας Ομάδα βρίσκεται στον Γ΄ όμιλο της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Φιλιππίνες (29/6), την Ρωσία (30/6) και την Αργεντινή (2/7).

     Στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, το οποίο είχε λάβει χώρα στο Κάιρο της Αιγύπτου πρωταθλήτρια κόσμου σε αυτές τις ηλικίες αναδείχθηκε η εθνική ομάδα του Καναδά, η οποία επικράτησε της αντίστοιχης εθνικής ομάδας της Ιταλίας, με 79-60. Μάλιστα, το 2015, η ίδια διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί και πάλι στο Ηράκλειο, στην οποία πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η εθνική ομάδων των Η.Π.Α, η οποία νίκησε δύσκολα την αντίστοιχη εθνική ομάδα της Κροατίας, με 79-71. Η Εθνική μας Ομάδα, μάλιστα, στην διοργάνωση του 2015 αναδείχθηκε 4η καθώς έχασε από την αντίστοιχη εθνική ομάδα της Τουρκίας, με 71-80.

Όλα είναι έτοιμα, λοιπόν, για την μεγάλη αυτή διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, η οποία θα κάνει γνωστό το νησί μας για άλλη φορά στα πέρατα της εμφυλίου. Τα αστέρια του αύριο είναι έτοιμα να μας χαρίσουν μοναδικό μπασκετικό υπερθέαμα και όλοι εμείς θα είμαστε τυχεροί που θα παρακολουθήσουμε από κοντά, για άλλη μια φορά, μπάσκετ υψηλού αγνωστικού επιπέδου!

Αναλυτικά οι όμιλοι της διοργάνωσης:

Α΄ όμιλος:

Σενεγάλη

Η.Π.Α

Νέα Ζηλανδία

Λιθουανία

Β΄ όμιλος:

Μάλι

Αυστραλία

Καναδάς

Λετονία

Γ΄ όμιλος:

Αργεντινή

Φιλιππίνες

ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία

Δ΄ όμιλος:

Κίνα

Πουέρτο Ρίκο

Σερβία

Γαλλία

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ