ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

0

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, την περασμένη βδομάδα, φιλοξένησε, με μεγάλη επιτυχία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Παιδικού Μουσείου Εξερεύνησης.

Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη, προσκαλώντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν, να ανακαλύψουν και φυσικά να παίξουν. Πάνω από σαράντα παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπου, με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βιβλία και τα μουσεία.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βιβλία: τα φύλλα που μιλάνε”, τα παιδιά εξερεύνησαν την ιστορία του βιβλίου από την προϊστορία έως και σήμερα. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του ιστορικού,  ανακάλυψαν τους βασικούς σταθμούς της εξέλιξής του βιβλίου και τον ρόλο του στην Παγκόσμια Ιστορία.

Εκτός από τον ρόλο του ιστορικού, οι ομάδες ανέλαβαν, ως επαγγελματίες μουσείων, να επιλέξουν αντικείμενα και να φτιάξουν τις αντίστοιχες εκθέσεις. Ως μουσειολόγοι, συντηρητές, ξεναγοί, αλλά και επισκέπτες, μελέτησαν και συντήρησαν τα εκθέματα, έφτιαξαν την ιστορία και το στήσιμο της έκθεσης και τέλος ξενάγησαν τους επισκέπτες στο αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο, στο μουσείο φυσικής ιστορίας, σχολικής ζωής και παιχνιδιού, που με μεγάλη χαρά δημιούργησαν.

Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης μαζί με τα παιδιά ανανέωσαν την επόμενη συνάντησή τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου για περισσότερες εξερευνήσεις και παιχνίδια.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που βοήθησαν για την επιτυχία των προγραμμάτων. Ξεχωριστά ευχαριστούμε την εμπνεύστρια Αλεξάνδρα Μαραβέλια και τους εθελοντές μας,  την μαθήτρια Μαίρη Μοναχού, τον φοιτητή Γιώργο Λογιάδη και την  βιβλιοθηκονόμο Φωτεινή Σταυριδάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ