ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αποκαταστάθηκε ο αγωγός μεταφοράς νερού Αργυρούπολη – Γάλλου στον ποταμό Πετρέ

0

Την Πέμπτη 04/07/2019 έγινε η οριστική αποκατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού Αργυρούπολη – Γάλλου στον ποταμό Πετρέ.

Τμήμα του αγωγού στον ποταμό, που τον διασχίζει εγκάρσια, παρασύρθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές, που έπεσαν στην περιοχή τον μήνα Φεβρουάριο και ιδιαίτερα στις 23, 24 και 25.

Άμεσα τις μέρες εκείνες, η συνέχεια του αγωγού (Φ500) αποκαταστάθηκε προσωρινά με αγωγό μικρότερης διατομής (Φ280), στερεωμένο στη γέφυρα του εθνικού δρόμου, με σκοπό να τοποθετηθεί η κανονική διατομή, όταν θα το επέτρεπαν οι συνθήκες ροής του ποταμού.

Την Πέμπτη 04/07/2019 και αφού είχαν γίνει οι σχετικές προετοιμασίες (βάνες, εκσκαφές, ειδικά τεμάχια κλπ) η αποκατάσταση έγινε με αγωγό Φ570 από τις 5 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. της ίδιας ημέρας.

Το νέο κομμάτι του αγωγού βυθίστηκε στην κοίτη του ποταμού, αφενός μεν για να μην υποσκαφεί από μελλοντική πλημμύρα και αφετέρου να επιτρέπει την κυκλοφορία υδρόβιων οργανισμών από και προς τη θάλασσα.

Η ΔΕΥΑΡ είχε φροντίσει να υπάρχει απόθεμα στις δεξαμενές και η διακοπή του νερού επηρέασε λίγα ακίνητα και για λίγο χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκιβωτισμού του αγωγού στην όχθη και η αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου.

Ζητούμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας, που επηρεάστηκαν από την διακοπή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ