ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επτά εξοπλισμένα οχήματα ενδυναμώνουν το έργο της Π.Υ.

0

Τα πρώτα 7 από το σύνολο 14 οχημάτων, τα οποία διατέθηκαν από εθελοντές προκειμένου να βρίσκονται σε περίπτωση ανάγκης  στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξοπλίστηκαν και παραδόθηκαν στην Π.Υ την εβδομάδα που μας πέρασε.

Ειδικότερα, με αντλίες πυρόσβεσης και άλλα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ενισχυθεί η πυρόσβεση στο Ρέθυμνο εξοπλιστήκαν τα πρώτα 7 οχήματα από τα 14 που θα διατεθούν, από εθελοντές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου.

Τα οχήματα εξοπλίστηκαν με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρεθύμνου, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης» με το ποσό των 8.621 ευρώ που διατέθηκε για την προμήθεια του εξοπλισμού.

Πολύ σύντομα, άλλα 7 οχήματα θα εξοπλιστούν, ώστε το σύνολο των 14 αυτοκινήτων να είναι έτοιμο και σε περιπτώσεις ανάγκης να συνδράμουν στο έργο της Π.Υ.

Τα οχήματα παρεδόθησαν την περασμένη Τετάρτη, στον χώρο της μαρίνας στο Ρέθυμνο, τα οποία όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αγριμάκης διατίθενται εθελοντικά κυρίως από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και άλλους εθελοντές , που νοιάζονται για την προστασία του τόπου τους», υπογραμμίζοντας ο ίδιος ότι «γίνεται προσπάθεια όταν υπάρχει αναγκαιότητα να είμαστε ετοιμοπόλεμοι».

Μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι «Απαγορεύεται ν’ ανάβουμε φωτιές για οποιονδήποτε λόγο την καλοκαιρινή περίοδο, ο κόσμος είναι στην κυριολεξία μπαρούτι, υπάρχει παντού καύσιμη ύλη και είναι ανέφικτο να καθαριστεί όλη αυτή η ύλη μετά από έναν τέτοιο δυνατό χειμώνα. Εμείς από την πλευρά μας, κάνουμε ότι είναι δυνατό για να στηρίξουμε την προσπάθεια της πυροσβεστικής  αλλά και οι πολίτες θα πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου, Παναγιώτης Καράμπελας, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μια πολλή σημαντική μέρα για την υπηρεσία μας. Μετά από ότι είχε γίνει πριν μερικά χρόνια στον δήμο Αγίου Βασιλείου με τα 25 εθελοντικά οχήματα για τις ανάγκες της περιοχής. Σήμερα παραλάβαμε άλλα 7 μικρά οχήματα, ευέλικτα και χρήσιμα για την προστασία της περιοχής. Τέτοιες κινήσεις τιμούν τον δήμο του Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης,  σε δηλώσεις του αναφέρει: «Κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι. Θεωρώ ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του είναι η πρόληψη κι εμείς οι πολίτες και να μην δημιουργούμε αιτίες πυρκαγιάς».

Για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου

Όσον αφορά ενδεχόμενη  πυρκαγιά στην παλιά πόλη ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Έχουμε ένα σύστημα με αντλίες εύχρηστες που δίνουν τη δυνατότητα στην πυροσβεστική  υπηρεσία να επέμβει. Υπάρχει σχέδιο για την παλιά πόλη. Υπάρχει δικό μας όχημα για να μπαίνει στους στενούς δρόμους σε συνεργασία με την πυροσβεστική».

Ο διοικητής της Π.Υ. Παναγιώτης Καράμπελας είπε μεταξύ άλλων: «Κάναμε μια πρόταση στον κ. Αγριμάκη για μικρά πυροσβεστικά οχήματα, χαμηλού  προϋπολογισμού, με 200 κιλά νερό, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην παλιά πόλη. Αυτό όμως το θέμα θα το εξετάσουμε εν καιρώ».

Σύσκεψη  συντονιστικού για την αντιπυρική περιόδου

Ευρεία σύσκεψη  των Μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17/7/2019, στο Δημαρχείο, στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης. Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν από τον Δήμαρχο και συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Ν. Λαγουδάκης, ο  Δ/της Π.Υ. κ. Π. Καράμπελας  και στελέχη της Πυροσβεστικής, η αν. Δ/ντρια  Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Δ/σης Περιφέρειας Κρήτης κα Κ. Κοιλάδη, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Πολιτικής Προστασίας   κ. Αγριμάκης Ν., ο Δ/της του 547 κ. Εμ. Κωνσταντουράκης, εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Σταυρουλάκης ΣΤ., η αν. Δντρια της ΤΥΔΡ κα Κ. Καμηλάκη Κ.,  εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου κα Δαβη Ελ, ο αν. Πρ/νος του Τμ.  Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου κ. Βότσογλου Ν., εκπρόσωπος του  ΕΚΑΒ κ. Βουρβαχάκης Ανδρ., εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κακλαμάνος Γ., εκπρόσωποι της Δ/νσης Δασών κα Πατεράκη Μ. και κ. Κατριτζιδάκης Ν.,   οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ο  εκπρ. της ΔΕ Εργοδηγών Δ.Ρ. κ. Γαβριλάκης Μ., και εθελοντές πυρόσβεσης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς οι παράμετροι της αντιπυρικής περιόδου 2019 και  έγινε συντονισμός των δράσεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων με στόχο την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων για την πυροπροστασία των δασικών περιοχών του Δήμου Ρεθύμνης.

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΩΜΑΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ