ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημαντικές παρεμβάσεις οδοποιίας προϋπολογισμού 1.268.000 ευρώ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου…

0

Τις συμβάσεις δύο έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης με τον ανάδοχο τους Νίκο Χριστοδουλάκη την Δευτέρα 15 Ιουλίου.  Οι συμβάσεις αφορούν έργα “Bελτίωση Αγροτικής οδοποιίας δήμου Αγίου Βασιλείου συνολικού προϋπολογισμού 1.268.000 ευρώ” (868.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και 400.000 από πόρους Δήμου) που είχαν υποβληθεί και εγκριθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του Υπουργείου Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα είναι:

1ο υποέργο: Ασφαλτόστρωση δρόμου Δρυμίσκος - Πρέβελη - Αμμούδι 868.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 9 km που συνδέει παραλιακά την Δημοτική Ενότητα Λάμπης και με Δημοτική Ενότητα Φοίνικα. Η ασφαλτόστρωση του ήταν ένα διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας αφού πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμους μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μια Δημοτική Αρχή κατάφερε και έλαβε όλες τις σχετικές εγκρίσεις προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του.

2ο υποέργο: Ασφαλτόστρωση δρόμου από Ορνέ προς τον επαρχιακό δρόμο Αγίας Γαλήνης μήκους 3,7 Km προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά μια περιοχή με δυναμικό πρωτογενή τομέα. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου βελτιώνει την προσβασιμότητα στην περιοχή ενώ έχει και διαδημοτικό χαρακτήρα αφού ενώνει την Αμαριώτικη πλευρά του όρους Κέντρους και τους οικισμούς της με την Αγία Γαλήνη μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ