ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Πέραμα οι υποψήφιοι βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ

0

Επίσκεψη στα Ανώγεια, σε χωριά του Δήμου Αμαρίου και Μυλοποτάμου και εκδήλωση στο Πέραμα του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και των υποψηφίων βουλευτών Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Την Κυριακή 30/6 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο Πέραμα με ομιλητές τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τους υποψήφιους βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κλάδο Δήμο, Μαθιουδάκη Εμμανουέλα και Μανουσάκη Χρυσούλα. Στο Πέραμα ο κ. Ανδρέας Ξανθός σχολίασε τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο ζήτημα του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας. Τόνισε πως: «Η ΝΔ είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και Μακεδονία–Σκόπια για το εξωτερικό  χωρίς συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα και erga omnes που κατάφερε η κυβέρνηση και τόσο καιρό δεν σταμάτησαν να υποκρίνονται τους Μακεδονομάχους, και να μιλούν για προδοσίες και ηγούνταν συλλαλητηρίων εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των πολιτών πάνω σε αυτό το ζήτημα». Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Α. Ξανθός απαντώντας για την μεσαία τάξη τόνισε: «Από τις ελίτ που ελέγχουν τα τηλεοπτικά κανάλια, δεν ανεχόμαστε κλαυθμούς και οδυρμούς για την μεσαία τάξη που φτωχοποιείται».

Είχαν προηγηθεί περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών το Σαββατοκύριακο 29-30/6 και επαφές σε πολύ καλό κλίμα με κατοίκους στα Ανώγεια, στα χωριά Φουρφουράς, Πλατάνια, Βισταγή και Νεφς Αμάρι του Δήμου Αμαρίου και στα χωριά Μαργαρίτες και Αγγελιανά του Δήμου Μυλοποτάμου.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Ξανθός τόνισε: «Η σχέση με τον λαό στα χρόνια της διακυβέρνησης μας ήταν ειλικρινής και χωρίς συνδιαλλαγή», συνεχίζοντας ότι «μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα αν επικοινωνήσουμε στους πολίτες τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου μας, αν προβάλλουμε το στρατηγικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, αν αναδείξουμε τις διαχωριστικές μας γραμμές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αν επισημάνουμε τους κινδύνους που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. με χρήση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας που θέλει να προωθήσει».

Την Δευτέρα 1/7 το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφτηκαν υπηρεσίες και καταστήματα στο Πέραμα, καθώς και το Κ.Υ. Περάματος όπου είχαν συνάντηση με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό.

Την Τρίτη 2/7 οι υποψήφιοι βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθούν στις 7 μμ τα χωριά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, Ακούμια, Σαχτούρια και Μέλαμπες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ