Nova2play με 100 Mbps

Συναντήσεις με τον σύλλογο Πολυτέκνων και τον σύλλογο Ξενοδόχων πραγματοποίησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Με έμφαση στα μέτρα άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος και τη ουσιαστική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον υποψήφιο Βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ρεθύμνης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για παροχή βοήθειας σε όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια, ουσιαστική υποστήριξη στους νέους γονείς και προφορά ποιοτικής παιδείας και φροντίδας στα παιδιά στα πρώτα τους βήματα. Υπογραμμίζοντας πως το δημογραφικό εξελίσσεται σε μεγάλη εθνική απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση.

Για αυτό το σκοπό το σχέδιο της ΝΔ:

 • Καθιερώνει επίδομα €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.
 • Αυξάνει το όριο του αφορολόγητου κατά €1.000 για κάθε παιδί.
 • Επαναφέρει τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).
 • Δεσμεύεται πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, χορηγούμε μηνιαίο κουπόνι €180, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.
 • Επεκτείνει το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό  πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.
 • Ενισχύει τα ολοήμερα σχολεία, με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης.
 • Προτάσσει πως οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας.
 • Ιδρύει Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

Αντίστοιχα, ο κ Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, συζητώντας για τη σημασία του ελληνικού τουρισμού ως κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία, αναπτύσσοντας το όραμα και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για να γίνει η Ελλάδα το πιο δυνατό τουριστικό brand στην Ευρώπη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανάπτυξε τη φιλοσοφία του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την ανάγκη για νέο χωροταξικό σχεδιασμό , τη δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων µε υψηλή προστιθέμενη αξία και τη  προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας:

 • Θέτει στο επίκεντρο της φορολογικής πολιτικής τη μείωση του φόρου για όλες τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας, άμεση μείωση του φόρου στα μερίσματα, στο 5% και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
 • Προχωράει άμεσα για όλο το τουριστικό πακέτο, εστίασης και διαμονής στην μείωση του ΦΠΑ στο 13%, και σε επόμενο στάδιο στο 11%, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος
 • Επιταχύνει όλα τα ώριμα επενδυτικά σχέδια σε τουριστικές μονάδες, και την πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών (περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά δίκτυα), με κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα και συμμετοχή του στο κόστος.
 • Προωθεί εκ νέου το χωροταξικό πλαίσιο έτσι ώστε να ευνοηθούν οι επενδύσεις σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.
 • Παρέχει τη δυνατότητα μικρής αύξησης του συντελεστή δόμησης κοινόχρηστων χώρων για όσες τουριστικές επιχειρήσεις αναβαθμίζουν ενεργειακά τις μονάδες τους και προστατεύουν το περιβάλλον.
 • Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό.
 • Ενισχύει συνολικά το brand name της χώρας, αλλά και των προορισμών με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του καθενός, καθώς και την αποτελεσματική προώθηση και προβολή των εμπειριών που προσφέρει η χώρα στο σύνολό της. Κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα για την αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή της χώρας.
 • Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πιο συστηματική ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η χώρα (τουρισμός υγείας, πολιτιστικός τουρισμός, τουρισμός πόλεων, συνεδριακού τουρισμού), που έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία και δυνατότητα σημαντικής αναπτυξιακής συμβολής που θα επεκτείνουν την τουριστική δράση και χρονικά, αλλά και σε περισσότερες περιοχές της χώρας.
 • Δίνει κίνητρα για την προσέλκυση συνταξιούχων από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ (ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου), να αγοράσουν κατοικίες αλλά και να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι στη χώρα μας προκειμένου η Ελλάδα να ενισχύσει τον τουρισμό και την αγορά ακινήτων, αλλά και να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα.

Σχετικά άρθρα