ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένα «πράσινο» λεωφορείο στην πόλη μας

0

Στην παρουσίαση των δρομολογίων του ηλεκτρικού λεωφορείου προχώρησε την περασμένη Πέμπτη ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γίωργης Μαρινάκης. Ο δήμαρχος επέλεξε το δρομολόγιο των 12.15 μ.μ. κάνοντας την διαδρομή μαζί με την σύζυγο του Αναστασία Δρανδάκη. Τον συνόδευαν επίσης, στελέχη του Γραφείου Προγραμματισμού και ο αντιπρόεδρος των ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου Χατζηδάκης Γεώργιος.

Το λεωφορείο έχει αγοραστεί και δρομολογηθεί για την εξυπηρέτηση του κοινού της πόλης στα πλαίσια του Προγράμματος Civitas Destinations με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη στο Ρέθυμνο.  Η διαδρομή του διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το λεωφορείο κινείται χωρίς να μολύνει την ατμόσφαιρα με αφετηρία την μαρίνα και τέρμα το Ξενία με στόχο την  επέκταση και την εξυπηρέτηση των γειτονιών της πόλης. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης  «θα γίνουν όλες οι δοκιμαστικές διαδρομές για να δούμε την επάρκεια του μέσου  και πως αυτό ανταποκρίνεται σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, ανηφόρας κατηφόρας επειδή είναι ηλεκτρικό όχημα και έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές».

Σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα  ένα αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο, αντιρρυπαντικό και φιλικό προς το περιβάλλον στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών  χωρών. Το οικολογικό λεωφορείο έχει μηδενικούς ρύπους και μπορεί να εξυπηρετήσει 11 καθήμενους , 2 άτομα με κινητικά προβλήματα και έχει άδεια για 10 επιβάτες τύπου αστικού, θα εκτελεί 14 δρομολόγια από τις 10¨00 μέχρι τις 18¨00 και αναλυτικά οι στάσεις του είναι :   Mαρίνα  , Λαβύρινθος, Λύκειο Ελληνίδων, Φορτέτζα, Αστυνομία, Στρατολογία, Τέσσερις Μάρτυρες, Ιερολοχιτών, Άγνωστος Στρατιώτης , Ξενίας  και η επιβίβαση θα γίνεται δωρεάν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ