ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έρχεται υποβρύχιο… στο Ρέθυμνο!

0

 Τις επόμενες μέρες, ένα κίτρινο υποβρύχιο το Hippo Sub θα ξεκινήσει να περιφέρεται εντός και εκτός του λιμανιού του Ρεθύμνου, προσφέροντας διασκέδαση και πρωτόγνωρες εικόνες από το ρεθεμνιώτικο βυθό, σε όσους βρεθούν στην υποβρύχια καμπίνα του.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ημιυποβρύχιο, που ένα μέρος του κινείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ένα μέρος του κάτω από αυτή. Το κίτρινο ημιυποβρύχιο σε λίγες μέρες θα είναι στη διάθεση Ρεθεμνιωτών και επισκεπτών και θα ξεκινάει το 45λέπτο ταξίδι του από την παραλία του Ρεθύμνου, στο ύψος περίπου του Εργατικού Κέντρου

Η υποβρύχια καμπίνα του Hippo Sub βρίσκεται 2,5μ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και δίνει την ευκαιρία σε όσους βρεθούν εκεί, να δουν μέσα από τα τζάμια που υπάρχουν περιμετρικά, το μαγικό κόσμο του βυθού.

Το ημιυποβρύχιο Hippo Sub μπορεί να φιλοξενήσει και να ξεναγήσει στο βυθό του Ρεθύμνου 49 άτομα. Η πολυτελής καμπίνα του είναι κλιματιζόμενη και μπορεί να φιλοξενήσει 25 άτομα. Έτσι από τα 49 άτομα που θα μπαίνουν στο σκάφος, τα 25 θα είναι στην υποβρύχια καμπίνα και τα 24 θα είναι στο κατάστρωμα του, απολαμβάνοντας τη βόλτα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και φυσικά κάτω από την τέντα που έχει τοποθετηθεί για την απαραίτητη σκιά.

Στη μέση της διαδρομής, το σκάφος θα σταματά κι ενώ θα πραγματοποιείται ένα show από δύτη, ο οποίος θα κολυμπά γύρω από το σκάφος και θα ταΐζει τα ψάρια, οι επιβάτες θα εναλλάσσονται προκειμένου, όλοι να έχουν την ευκαιρία να δουν το βυθό.

Η διαδρομή των 40-45 λεπτών θα ξεκινάει από τη μαρίνα και θα κινείται τόσο εντός της μαρίνας  και του ενετικού λιμανιού όσο και εκτός, αφού θα φτάνει ως τη γωνία της Φορτέτζας. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, το σκάφος θα κινείται εντός των «τειχών» του λιμανιού προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες.

Το Hippo Sub που κατασκευάστηκε στη Ρόδο έχει περάσει όλα τα τεστ και τις επιθεωρήσεις και είναι έτοιμο να έρθει και στην πόλη μας τις επόμενες μέρες. Μάλιστα, αναμένεται καιρού επιτρέποντος να φτάσει στη μαρίνα του Ρεθύμνου, την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη που μας έρχεται. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο διάδρομο που θα χρησιμοποιείται για την επιβίβαση έχει προβλεφτεί και ράμπα αναπήρων.

Μια βόλτα με το ημιυποβρύχιο Hippo Sub, θα κοστίζει 15 ευρώ για τους ενήλικες και 10 ευρώ για τα παιδιά έως 12 ετών. Δωρεάν θα επιβιβάζονται τα παιδιά μέχρι 4 ετών.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ