ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακόμα ένας «μαγικός ουρανός με αστέρια»!

0

Για έβδομη χρονιά η εκδήλωσή  «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» αποτελεί μια ξεχωριστή βόλτα στο νοσταλγικό χθες της πόλης του Ρεθύμνου. Οι «Εμείς και Εμείς» αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά, ότι δεν είναι μόνο μια καρναβαλική ομάδα. Είναι ένας φορέας πολιτισμού, ο οποίος μέσα από διάφορες δράσεις, έρχεται να σμίξει τους ανθρώπους μέσα σε ένα μαγικό κλίμα φιλίας, ξεγνοιασιάς αλλά και ρομαντισμού μιας άλλης εποχής, από την οποία κρατάμε τις μνήμες που οδηγούν στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Όπως κάθε χρόνο οι ασπρόμαυρες ταινίες του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου προβάλλονται στο θερινό σινεμά «Αστέρια». Στην εκδήλωση γίνονται αναφορές στα επίκαιρα των  τοπικών εφημερίδων, την περίοδο που έπαιζαν οι ταινίες, ενώ παράλληλα  πλαισιώνονται από διαχρονικές ατάκες του  ελληνικού κινηματογράφου. Τα κείμενα είναι επιμέλεια της Όλγας Πλαΐτη , η μουσική από έργα του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη  Νίκου Μαμαγκάκη και τα επίκαιρα  αντλούνται από αρχεία της ΕΡΤ. Το κλίμα είναι  φανερά φιλικό και φιλόξενο προς τους παρευρισκόμενους και το γέλιο άφθονο. Νύχτες κάτω από τα αστέρια, με παρέα τα αστέρια του τότε ελληνικού κινηματογράφου που λάμπουν μέχρι και σήμερα.

Οι προβολές που ξεκίνησαν στις 15 Ιουλίου, ολοκληρώνονται την Δευτέρα 22 Ιουλίου, οπότε θα προβληθεί η ταινία “Η βίλλα των οργίων” η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 17.7.2019  και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΩΜΑΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ