ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Καραμπόλες και εκπλήξεις στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη

0

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να ανακοινωθεί στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης περίπου στις έξι το απόγευμα, πιθανότατα από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Στέλιος Πέτσας.

Ωστόσο θα περιλαμβάνει εκπλήξεις και πολλές αλλαγές σε σχέση με τις αρχικές πληροφορίες, καθώς όσο και εάν την είχε έτοιμη στο μυαλό του ο νέος πρωθυπουργός οι καραμπόλες όπως είθισται είναι πολλές και συνεχίζονται.

Η πιο εντυπωσιακή καραμπόλα αφορά το Άμυνας όπου, ενώ εθεωρείτο σίγουρος ο Βασίλης Κικίλιας, τελικά θα τοποθετηθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ ο τομεάρχης Άμυνας θα βρεθεί στο Υγείας (με υφυπουργό πιθανότατα το Βασίλη Κοντοζαμάνη) και στο Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας.

Για το Ναυτιλίας ακούγεται πλέον το όνομα του Μάκη Βορίδη, ενώ στο Εργασίας φαίνεται πως τελικά δε θα είναι ο τομεάρχης Γιάννης Βρούτσης.

Κάποιοι βάζουν στη συζήτηση για το Εργασίας την Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο Οικονομικών έχει κλειδώσει πλέον ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ερωτηματικό είναι το Πολιτισμού, για το οποίο είχε συζητηθεί ήδη από το 2016 όταν ανέλαβε τον τομέα αυτό το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη, το οποίο όμως ακούγεται πλέον και για το Τουρισμού.

Ερωτηματικό και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου άπαντες θεωρούσαν βέβαιο τον τομεάρχη, βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή.

Κλειδωμένοι θεωρούνται οι: Τάκης Θεοδωρικάκος στο Εσωτερικών (με υφυπουργό το Θόδωρο Λιβάνιο), Κυριάκος Πιερρακάκης στο νέο ουσιαστικά υπουργείο Επικρατείας για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση, Κωστής Χατζηδάκης στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Άδωνις Γεωργιάδης στο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νίκη Κεραμέως στο Παιδείας (με υφυπουργό τη μέχρι σήμερα εκπρόσωπο Σοφία Ζαχαράκη), καθώς και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μεταναστευτικής Πολιτικής καταργούνται ως αυτόνομα υπουργεία, ενώ ερωτηματικό παραμένει και το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι καραμπόλες βέβαια είχαν ξεκινήσει από χθες καθώς ο αρχικός σχεδιασμός έφερε τον κ.Χατζηδάκη στο Παιδείας και τον κ.Γεωργιάδη στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ