ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αριστείδης Φλώρος: Το αίτημα της αποφυλάκισης και το «κλειδί» των 90 εκατ.€

0

Οι συνήγοροί του έθεσαν και θέμα ασφάλειας της ζωής του νεαρού επιχειρηματία

Αριστείδης Φλώρος - Energa Hellas Power: Ο Αριστείδης Φλώρος έχει απασχολήσει αρκετά τα δικαστικά χρονικά τα τελευταία χρόνια τόσο με την υπόθεση της Energa Hellas Power όσο και με τα παρεπόμενά της. Ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος, τον «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του εάν και τώρα είναι αυτός που βρίσκεται στη φυλακή.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτό το αίτημα του νεαρού επιχειρηματία να δει την πόρτα της εξόδου, με την προϋπόθεση ότι θα πληρώσει χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Έχοντας εκτίσει- μαζί με μεροκάματα- έξι χρόνια από την ποινή του θα πάρει τον δρόμο της ελευθερίας.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι συνήγοροί του στο δικαστήριο, ο νεαρός επιχειρηματίας έχει ήδη επιστρέψει περισσότερα από 90 εκατομμύρια σε δήμους και Δημόσιο από τα χρήματα που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ενώ έθεσαν και θέμα ασφάλειας της ζωής του στη φυλακή μετά την εμπλοκή της αλβανικής μαφίας.

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου επικαλέστηκαν τέλος και τις νέες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς πλέον μπαίνει ταβάνι 15 ετών στις καθείρξεις. Το γεγονός ότι έχουν αναγνωριστεί στον Αριστείδη Φλώρο δύο ελαφρυντικά σηματοδοτεί μικρότερη ποινή στο Εφετείο, η οποία σχεδόν έχει εκτιθεί…

Την ίδια ώρα, οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα έγιναν πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ