ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί δεν θα τους ψηφίσω

0

Το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια. Και οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν εκείνους που θεωρούν ικανούς να τους κυβερνήσουν για την επόμενη τετραετία, σε εποχές πολύ δύσκολες για όλους μας.

Η προεκλογική περίοδος ήταν ήδη μακριά, μιας και δεν σταμάτησε επί της ουσίας από τις ημέρες των Ευρωεκλογών, τον περασμένο Μάιο. Ακόμα και τότε, οι πολιτικοί δεν μιλούσαν για την Ευρώπη, αλλά για το σήμερα, το χθες και για το αύριο, όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται.

Το ίδιο ακριβώς έκαναν και μέχρι να φτάσουμε ως εδώ. Αντί να μας λένε για τις προγραμματικές τους σκέψεις, αναλώνονταν ώρες ολόκληρες να μας πείσουν σχετικά με το τι δεν θα κάνουν.

Λυπάμαι, αλλά οφείλω να το πω από την αρχή: Δεν με έπεισαν, ως εν δυνάμει ψηφοφόρο, για το τι μπορούν να κάνουν, πέρα από τις προθέσεις που ενδεχομένως να έχουν. Και δεν με έπεισαν, επειδή δεν είδα και δεν άκουσα επαρκή και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, κυρίως από τους δύο μονομάχους που διεκδικούν θέσεις ευθύνης και εξουσίας.

Από αυτούς, έχουμε να περιμένουμε απαντήσεις. Για τους άλλους που διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, μπορεί να έχουν ευγενείς ιδεολογικούς στόχους, αλλά προσωπικά έχω στο μυαλό μου, πολύ σοβαρά πράγματα, πέρα από τις φιλοδοξίες και τις καλές προθέσεις όσων πολιτεύονται.

Γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Κανονικά θα έπρεπε, αν είμαστε ενημερωμένοι. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για όλους εμάς, τους πολλούς, βιώσαμε στη ζωή μας και την καθημερινότητα μας, όλη τη σκληρότητα αυτού του άδικου συστήματος.

Όλη αυτή η σκληρή πόλωση των προηγούμενων ημερών, έχει σπείρει το διχασμό ανάμεσα στους ανθρώπους που συνδέουν τις όποιες αλλαγές προσδοκούν και ονειρεύονται, ως μέρος της δικαιοσύνης που θα ήθελαν να έχουν, συνδέοντας τες με πολιτικά κόμματα και τους ανθρώπους που ηγούνται σ’ αυτά.

Η ζωή έχει δείξει πως οι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται. Αλλά τα προβλήματα μένουν και πολλαπλασιάζονται. Πίσω από τα χαμογελαστά πρόσωπα των πολιτικών που καθοδηγούνται από τους επικοινωνιολόγους που έχουν προσλάβει, ξέρουν ότι τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και οι «καλοί φίλοι μας» Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να τους αφήσουν να υλοποιήσουν τίποτα από όσα διαβεβαιώνουν σήμερα ότι θα κάνουν.

Μα τίποτα. Μόνο, ίσως, κάποιες μικρές ρωγμές στο σύστημα που θα τους επιτρέψουν να πουν πάλι μεγάλα ψέματα και ανέφικτες υποσχέσεις στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Και επειδή η επίθεση που δεχόμαστε ξεκινά από τη χειραγωγημένη ενημέρωση και τα συμφέροντα όσων τη διαχειρίζονται, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε… δημοσιογράφους – ανακριτές που τάχα μου ασκούν το… λειτούργημα τους. Σ’ αυτούς τους αγύρτες, αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο.

Λέμε όχι στη πολιτική και τους πολιτικούς που την εκφράζουν σε όλες τις αποχρώσεις που υπάρχουν. Λέμε όχι στην κοροϊδία και την παραπλάνηση. Λέμε όχι στα μεγάλα κούφια λόγια… Και γι’ αυτό δεν θα τους ψηφίσουμε. Τους απορρίπτουμε συνολικά. Και νιώθουμε ήδη καλύτερα.

Εμείς που το λέμε με σιγουριά και βεβαιότητα αυτό, έχουμε ήδη επιλέξει στην καρδιά μας Εκείνον που ότι υπόσχεται είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι μπορεί και να το κάνει. Και που δεν λέει ποτέ ψέματα… Όχι, μην ψάχνετε ανάμεσα στους ανθρώπους για να τον βρείτε.

Είναι το πιο μεγάλο και δυνατό Ον, στο σύμπαν. Και η ανθρώπινη ιστορία, στο πέρασμα των χρόνων, από τη δημιουργία του κόσμου μέχρι σήμερα, το αποδεικνύει περίτρανα. Δεν έχουμε λοιπόν καμιά αγωνία και κανένα άγχος για το τι θα δείξουν οι κάλπες με το άνοιγμα τους το βράδυ της Κυριακής.

Με μικρές παραλλαγές, ίδια θα είναι τα πράγματα για εμάς. Αυτό πια κι αν το ξέρουμε καλά, πολύ καλά!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ