ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί το ΚΚΕ έχει για θέσεις του, τις ανάγκες του λαού μας

0

Εμείς, θα φέρουμε στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών-κτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας.

Με τις έδρες που θα αποσπάσει το ΚΚΕ στην Ελλάδα, θα συγκροτηθεί μια δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα που θα αποτελέσει τη φωνή του λαού, μέσα στη Βουλή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρεθούν εκεί που θα απειλείται με απόλυση ο εργάτης, εκεί που θα εκβιάζεται ο αγρότης-κτηνοτρόφος να εγκαταλείψει τη γη του, εκεί που θα διεκδικεί ο νέος, εκεί που θα πλειστηριάζεται λαϊκό σπίτι.

Όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ, τόσο μεγαλύτερο στήριγμα θα είναι για το λαό. Έχουμε έτοιμες τροπολογίες και προτάσεις νόμου που θα καταθέσουμε από την επομένη των εκλογών για να καταργηθούν μνημονιακοί νόμοι, οι περικοπές και οι φόροι, για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν σπουδές για τη νεολαία, για ανακούφιση των αγροτών-κτηνοτρόφων. Όπως με συνέπεια κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Την τελευταία τετραετία η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε δεκάδες τροπολογίες και προτάσεις νόμου, τις οποίες απέρριπταν χέρι- χέρι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την ώρα που ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους λίγους καπιταλιστές.

Όλα όσα, αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδους ανακούφισης, απορρίφθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τη δήθεν «προοδευτική», «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν.

Από την άλλη, οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων είχαν στο επίκεντρό τους είτε την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων και μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, είτε το ξεγέλασμα του λαού, μέσα από τη γνωστή τακτική «σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1». Να λοιπόν γιατί πρέπει να δώσετε δύναμη στο ΚΚΕ, για να βαδίσει πιο αποφασιστικά στο δρόμο της διεκδίκησης, μέσα και έξω από τη Βουλή.  Έτσι ώστε, απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση, να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης, οργάνωσης του αγώνα.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται επίσης τα δίκαια αιτήματα των αγροτών-κτηνοτρόφων, που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει στο πλάι τους.

Να λοιπόν γιατί, την επόμενη κυβέρνηση, από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ έχει για θέσεις του τα δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Να δώσει μήνυμα ο λαός μας ότι δεν δίνει συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για όσα έκαναν, όπως τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να μη σκορπίσουν την ψήφο τους στο ΚΙΝΑΛ, που η ηγεσία του θέλει να παίζει σε δύο ταμπλό, αλληθωρίζοντας άλλοι προς τη ΝΔ και άλλοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να πουν ΟΧΙ σε όλη αυτήν την κοροϊδία που βίωσαν, στο ξεπούλημα ιδεών και οραμάτων. Για να έρθουν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο.  Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία.

Αντώνης Ρούλιος

υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνης με το ΚΚΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ