ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δύο χρυσά και πιθανή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Τόκυο για το Σ. Βουρβαχάκη

0

Το σύνολο των αθλητών (12) της ομάδας «Ίκαρος» που αποτελεί την ομάδα των ΑΜΕΑ του Ρεθύμνου έλαβε μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου, στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα που προετοίμασε και συνόδευσε στους αγώνες ο προπονητής τους Παναγιώτης Ασλανίδης, κέρδισε 10 μετάλλια! 

Πιθανή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2020

Με δύο ακόμα χρυσά μετάλλια ήρθε στην Κρήτη ο Ρεθεμνιώτης Στέλιος Βουρβαχάκης, μετά τη συμμετοχή του στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου για ΑΜΕΑ, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο ίδιος αθλητής τον περασμένο Μάρτιο συμμετείχε στα αγωνίσματα του στίβου των Special Olympics στο Αμπού Ντάμπι, όπου εξασφάλισε ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ειδικότερα, ο 22χρονος αθλητής Στέλιος Βουρβαχάκης που αντιμετωπίζει προβλήματα αυτισμού, έκανε περήφανη την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του Ρεθύμνου, καταφέρνοντας για μια ακόμα φορά να ξεχωρίσει, κερδίζοντας 2 χρυσά μετάλλια, στα 200μ. και στο μήκος.

Ο νεαρός αθλητής προπονείται στη Σοχώρα και στο γήπεδο του Γάλλου, από τον Παναγιώτη Ασλανίδη 5 φορές την εβδομάδα, από δύο ώρες, δίνοντας βάση στο τρέξιμο και στο μήκος.

Αναφερόμενος στο Στέλιο Βουρβαχάκη ο προπονητής του, είπε: «Πριν από τέσσερις μήνες ήταν στο παγκόσμιο special Olympics στο Άμπου Ντάμπι. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση για τα ΑΜΕΑ που συμμετείχαν 9.000 αθλητές από 176 χώρες. Ο Στέλιος κατάφερε να διακριθεί, βγήκε τρίτος στα 200μ. στο παγκόσμιο και πρώτος στην σκυταλοδρομία 4*10, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της εθνικής ομάδας της Ελλάδος.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και στο άλμα εις μήκος και στα 200μ. και υπάρχει το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στην παραολυμπιάδα στο Τόκυο, κάτι το οποίο δεν το γνωρίζουμε ακόμα, αλλά θα το μάθουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Στέλιος είναι πολύ ευτυχισμένος με την απόδοσή του, στα 200μ. Έκανε πολύ καλό χρόνο και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Θα κάνει ένα διάλλειμα κάποιων ημερών και έπειτα βλέπουμε.

Ποιοι κέρδισαν τα 10 μετάλλια

Οι δώδεκα αθλητές που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ στις 13 και 14 Ιουλίου, έφεραν συνολικά στο Ρέθυμνο 10 μετάλλια.

Εκτός από το Στέλιο Βουρβαχάκη που πήρε δυο χρυσά - μετάλλια πήραν ακόμα οι:

Γιώργος Ριτσάτος, πρώτος στο 100μ.

Νταπασά Γεωργία, δεύτερη στον δίσκο

Δαμανάκης Στέλιος δεύτερος στο ακόντιο

Μανόλης Στρατιδάκης, δεύτερος στο ακόντιο

Βελονάκη Στέλλα, τρίτη στο ακόντιο

Νταπασάς Μανόλης, τρίτος στη σφαίρα

Φραγκιουδάκης Φραγκίσκος, τρίτος στο ακόντιο

Μπαξεβάνης Δημήτρης, τρίτος στο ακόντιο.

Για την απόδοση των αθλητών του ο κ. Ασλανίσης ανέφερε: «Πήγαν πολύ καλά τα παιδιά, παραπάνω από ότι περιμέναμε και ελπίζαμε. Έκαναν αρκετά ατομικά ρεκόρ και τα 10 μετάλλια σηματοδοτούν μια πολύ καλή χρονιά για τον Ίκαρο. Είμαι περήφανος για τα παιδιά αυτά, οι κόποι τους δικαιώνονται, γιατί ο αθλητισμός είναι η ζωή τους».

Στη συνέχεια ο ίδιος πρόσθεσε: «Ως Ίκαρος θα λάβουμε μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα με τους υπόλοιπους αθλητές του ΣΕΓΑΣ. Μας δίνουν το δικαίωμα αυτό και επιτρέπει στα παιδιά ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης να παίρνουν μέρος ώστε να κάνουν δοκιμαστικούς αγώνες πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είναι ο αγώνας της κατηγορίας, των Αμεα που τους ενδιαφέρει. Οπότε από τον Μάρτιο και μετά του 2020 θα κάνουν κάποιους αγώνες στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο με απώτερο στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Στέλιος Βουρδαχάκης ωστόσο, θα πρέπει να λάβει μέρος και σε κάποια άλλα meetings για να πιστοποιήσει κάποια όρια, για την παραολυμπιάδα στο Τόκυο τον Σεπτέμβριο του 2020».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ