ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Εκπαιδευτές οδήγησης: "Καταστροφικό να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς"

0

Στάση αναμονής τηρούν οι εκπαιδευτές οδήγησης με φόντο τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη για επαναφορά για τουλάχιστον 6 μήνες στο παλιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, την ίδια ώρα που μόνο κάθε Τετάρτη εξετάζονται περίπου 120 υποψήφιοι προκειμένου να «μικρύνει» η λίστα αναμονής, η οποία στο Ηράκλειο ξεπερνά τα 3.000 άτομα. Όπως πάντως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ηρακλείου Αλέξανδρος Μεϊμαράκης, θα ήταν "καταστροφικό" να αλλάξουν τα θετικά στοιχεία που περιλαμβάνει ο ισχύων νόμος, όπως ότι η επιτροπή εξεταστών αποτελείται μόνο ένα άτομο αντί για δύο που ίσχυε παλιά. «Είμαστε μπερδεμένοι και αναστατωμένοι και οι υποψήφιοι είναι αγανακτισμένοι» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτές θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τον κ. Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης, εξήγησε ότι "ο ισχύων νόμος, ο 4599, είναι ανεφάρμοστος σε μεγάλο ποσοστό και τα προβλήματα του τα βιώνουμε καθημερινά. Όμως είχε και θετικά και ένα από αυτά - ειδικά τη δεδομένη στιγμή που έχει σωρευτεί μεγάλος αριθμός υποψηφίων - ήταν ότι η επιτροπή εξεταστών έγινε από δύο άτομα, ένα. Εκεί που τα δύο άτομα εξέταζαν 10 υποψηφίους, τώρα εξετάζει 10 ο καθένας. Αν επιστρέψουμε λοιπόν στο παλιό σύστημα, ως προς αυτό, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση".

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης, προανήγγειλε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις και για τους επαγγελματίες καθώς δημιουργήθηκε πίστα στον χώρο του πρώην δημόσιου ΚΤΕΟ στον Καρτερό. Όπως είπε, με την συνδρομή της περιφέρειας, έχουν ολοκληρωθεί οι διαγραμμίσεις στον χώρο και αναμένεται η τελική έγκριση προκειμένου να επανεκκινήσουν οι εξετάσεις και για τους επαγγελματίες. «Αυτός ο χώρος εκτιμώ ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις αλλαγές, γιατί στην ΒΙΠΕ όπου γινόντουσαν έως τώρα δημιουργούνταν πολλά προβλήματα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ