ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Από τον Μητσοτάκη εξαρτάται η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

0

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό - «Μπορούμε να φέρουμε σε καλύτερο σημείο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν ο Μητσοτάκης μείνει πιστός στις εκφράσεις του» τόνισε, αναφερόμενος στην πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών - Από την άλλη, ωστόσο, δήλωσε αμετακίνητος για τις γεωτρήσεις

Τις πρώτες του, επίσημες δηλώσεις για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, το πλαίσιο επαφής με εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα, αναφορικά με την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως τηρεί στάση αναμονής, για να δει τη στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση απέναντι στη χώρα του, προσθέτοντας πως «μπορούμε να φέρουμε σε καλύτερο σημείο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν ο Μητσοτάκης μείνει πιστός στις εκφράσεις του».

«Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές. Θα δούμε τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι εξελίξεις θα υπάρχουν με την Ελλάδα. Σε επίπεδο συνομιλίας χρησιμοποιήσαμε ωραίους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση, ενώ ανέφερε πως έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τον προγραμματισμό συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Έχουμε δώσει τις εντολές. Θα γίνουν οι συναντήσεις. Στη νέα εποχή τι ζητάει η Ελλάδα από εμάς. Τι ζητάμε εμείς από την Ελλάδα. Οι επιτροπές μας θα το εξετάσουν και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας πως «το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρος είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας. Εκεί πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Αρα η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ