ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να κάνει το ίδιο βήμα

0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα με αφορμή την 45η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί πως ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια», είπε ο Ερντογάν, στο συγχαρητήριό του μήνυμα στον Μουσταφά Ακιντζί και προσέθεσε πως στόχος της Άγκυρας (σ.σ. σε μία τέτοια περίπτωση) θα ήταν η «προστασία των ζωών και της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων».

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, αναφερόμενος στην ένταση στην ανατολική Μεσόγειο

Παράλληλα, υπογράμμισε πως στόχος της Τουρκίας ήταν μία δίκαιη και μόνιμη λύση για το νησί και όχι η δημιουργία εντάσεων.

«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα καταλάβουν ότι πασχίζουν ματαίως».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ