ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εύη Παναγιωτάκη ΜέΡΑ25: “δύναμη πρωτοπορίας το Ρέθεμνος ενώ για τον Βαρουφάκη τα δύσκολα αρχίζουν τώρα”

0

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι εκλογές  σηματοδοτούν  πλέον , πόσο προοδευτικός   είναι ο λαός κάθε περιοχής. Εμείς σαν Ρέθεμνος, όσο πιο ολιστικό προοδευτικό εξωστρεφές φιλότεχνο φιλοσοφημένο στίγμα δίνουμε, τόσο μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα ευημερίας  εξασφαλίζουμε .

Το ΜέΡΑ25 ανήκει σε  ένα Πανευρωπαϊκό συνεκτικό κίνημα DiEM25, που παρόμοιό του δεν έχει συσταθεί σε καμία περιοχή του κόσμου μέχρι τώρα. Μιλά για έννοιες που μερικοί τις ακούνε για πρώτη φορά δημιουργική ασάφεια ,ισηγορία ,ισονομία ,θεραπεία ,διαφάνεια , ηθικό κώδικα συμπεριφοράς , συνεργασίες. Όποιο εθνικό η διεθνικό κόμμα,  συμφωνήσει στις βασικές αξίες μας που αφορούν τον  Ευρωπαϊκό διεθνισμό και τον οικονομικό ορθολογισμό, καθώς και σε ένα κοινό πρόγραμμα για την υλοποίηση τους, τότε θεωρούμε την συνεργασία  επιβεβλημένη.

Το ΜέΡΑ25 πρεσβεύει εν ολίγοις στο ξαναγύρισμα προς ιδεώδη που έκαναν την Ελλάδα Μεγάλη, περιγράφουν μια πανάρχαια  φιλοσοφική στάση ζωής με βάση την αρετή. Μία στάση  που καθιέρωσε τον Ελληνισμό ως προεξέχοντα παγκόσμιο πολιτισμό, ως κοινό συνεκτικό υπόστρωμα για την πολιτιστική αναβάθμιση  άλλων λαών που πριν τον Εξελληνισμό τους , τους αποκαλούσαν  βάρβαρους.

Η νέα φιλοσοφία ζωής που εισάγει ο Βαρουφάκης , δανειζόμενος πολλά στοιχεία από την αρχαία Ελληνική και Ανατολική σκέψη, μετακινεί την προσοχή μας από το ατομικό προς το συλλογικό. Έχει σαν εργαλεία, την καθολική επίγνωση  και τον καθολικό διάλογο( choiceless awareness and inclusive dialogue)   και οδηγό την συλλογική σοφία(collective wisdom) .

Για τον Βαρουφάκη όμως τα δύσκολα νομίζω αρχίζουν τώρα. Είναι εμπνευστής ενός και φιλοσοφικού κινήματος , με ολιστικό  ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που πρεσβεύει μια μικρή έως μεγάλη κοινωνική και πολιτική επανάσταση  . Εμείς σαν ΜέΡΑ25 νομίζω  θέλουμε να φθάσουμε σε μία ανώτερη κατάσταση πνευματικής εξέλιξης ,που θα μπορούμε να βλέπουμε όλοι μαζί ανεξαιρέτως  ,την ίδια κατάσταση, μέσα από την ίδια οπτική γωνία. Με δεδομένες τις αρχές μας θα πρέπει να αναβαθμισθούμε , γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε  να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις τιμώντας τη φιλοσοφία του ΜέΡΑ25.

Το δύσκολο στοίχημα επομένως, είναι η πνευματική μας αναβάθμιση προς το αρχαιοελληνικό ιδεώδες της Αρετής, μια κατάσταση που χρειάζεται έναν εμπνευστή.

Στις βουλευτικές εκλογές 2019 ,το Ρέθεμνος έδωσε σχεδόν 3,5%  στο ΜέΡΑ25 που εξελέγη 4ο κόμμα, ,συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές  και  σ όλους τους  προοδευτικούς  Ρεθεμνιώτες .

ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ

Α. ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΕΝΙΚΑ .

Αγαπητοί φίλοι και πάλι συναντηθήκαμε στις κάλπες.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, για τη συμβολή σας στους  σχεδόν 3000 σταυρούς που έλαβα σαν υπ. ευρωβουλευτής ,και στους σχεδόν 300 ψήφους που έλαβα σαν υπ. βουλευτής  του κόμματος  ΜέΡΑ25 που ίδρυσε ο Ρεθεμνιώτης Γιάνης Βαρουφάκης .Ευχαριστώ εγκάρδια και τους άγνωστους ηλεκτρονικούς αναγνώστες εφημερίδων , που έκπληκτη παρατηρώ να εκφράζουν  πάνω από 230 θετικές αντιδράσεις .

Έστειλα  προεκλογικό μήνυμα ότι αυτές οι εκλογές είχαν  σκοπό να προσδιορίσουν το συλλογικό πνευματικό μας επίπεδο σαν πόλη .Τα σπουδαία αναπτυξιακά νομοσχέδια πλέον γράφονται στο εξωτερικό και με βάση τη συνθήκη της Λισαβώνας είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόζουμε .Επομένως οι εθνικοί βουλευτές νομίζω ότι μέσα στα επόμενα 8 χρόνια θα καταργηθούν (αφού με την ολοκλήρωση της ενοποίησης , εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχει πλέον έργο για αυτούς ),ενώ η περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση θα επικοινωνούν απευθείας με τις Βρυξέλλες. Οι εκλογές 2019 σηματοδοτούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πόσο προοδευτικός   είναι ο λαός του Ρεθέμνους. Ένας παράγοντας που σαφώς επηρεάζει την φήμη μας όχι μόνο σαν τουριστικό προορισμό αλλά  θα επηρεάσει  ανάλογα και την ευρύτερη  αντιμετώπιση μας σαν πόλη ,από ευρωπαϊκούς Διεθνικούς φορείς και όχι μόνον .ΌΣΟ ΠΙΟ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΙΝΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΑΙΓΛΗΣ & ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ.

Το σύστημα πάλι πήγε να μας διχάσει, σπρώχνοντας μας προς μια διπολική αναμέτρηση μεταξύ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ(απευθείας εξέλιξη των κοτζαμπάσηδων που ΜΕ ΤΗ ΦΟΒΕΡΑ μας έπιναν το αίμα μέχρι το 1910) ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ(μας έδεσε με  2 μνημόνια, αλλάζει και τον Άρειο Πάγο λίγο πριν τις εκλογές και μιμείται όλες τις ανόσιες πρακτικές διορισμών ρουσφετιών κλπ.) ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ (που καταψήφισε την απλή αναλογική για να πάρει η ΝΔ 50 βουλευτές bοnus) ..ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ παρόμοια ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ & χρησιμοποιούν ίδιες πρακτικές και τα βρίσκουν μεταξύ τους όπως η Φώφη που έκανε την εξυπηρέτηση με το αζημίωτο στον Κούλη.

Το ευχάριστο είναι, ότι τα κόμματα τα κάνουν οι άνθρωποι και είμαστε τυχεροί που στο Ρέθυμνο εκλέξαμε δυο άξιους Ρεθεμνιώτες σαν βουλευτές. Ευελπιστώ η Νέα Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον Ξανθό στο υπουργείο υγείας που τόσο καλά εκτέλεσε τον ρόλο του και πήγε τόσο πολύ μπροστά το σύστημα υγείας. Η τοποθέτηση του Γιάννη στο υφυπουργείο  υποδομών είναι ένα joker για το Ρέθεμνος Για όσους δεν γνωρίζουν σύμφωνα με τους διεθνείς οικονομικούς δείκτες, το δυνατό χαρτί της χωράς, είναι ακριβώς οι υποδομές στο υπουργείο που τοποθετείται ο Γιάννης ....οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και παράλληλή σιδηροδρομική γραμμή αντί για μόνο ΒΟΑΚ... Προσωπικά  ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο...αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να σέβομαι να χαίρομαι κ να επιβραβεύω οτιδήποτε μπορεί να πάει το Ρέθυμνο ψηλά....Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης έχει  την όρεξη  τη θέση και τα προσόντα !

Β. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ  ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ  !

Για τον Βαρουφάκη όμως τα δύσκολα νομίζω αρχίζουν τώρα. Είναι εμπνευστής ενός φιλοσοφικού κινήματος , που πρεσβεύει μια μικρή έως μεγάλη κοινωνική και πολιτική επανάσταση. Αυτό που κάνει το κόμματου να διαφέρει από τα άλλα είναι ότι η νέα φιλοσοφία που εισάγει, έχει ολιστικό  ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Για να εφαρμοσθεί απαιτεί και το απαιτούμενο αναβαθμισμένο κοινό, διαφορετικά θα καταλήξουμε σαν τους Fabians,που το 1900 έκαναν το τελειότερο πολιτικό σύστημα ,αλλά αφού δεν υπήρχε κοινό για να το κατανοήσει, δεν μπόρεσε  να  υλοποιηθεί ενώ βρίσκεται υπό εξέλιξη μέχρι σήμερα για 120 χρόνια . Μιλάμε για ένα κοινό που στην πόλη μας ,χρόνια τώρα το πελατειακό σύστημα προσπαθεί να το κρατά ναρκωμένο. Και έχει δίκιο από τη μεριά του το πελατειακό σύστημα, γιατί το ξύπνημα του λαού σημαίνει τον αφανισμό του. Προσωπικά λέω όχι να αφανίσουμε το πελατειακό σύστημα αλλά να συγκλίνουμε με βάσει το καλό του ανθρώπινου είδους και να προχωρήσουμε από κοινού ,στην αναβάθμισή μας σαν πόλη. Λήθη και συμφιλίωση δηλαδή, γιατί δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου για οτιδήποτε άλλο.

Ο Βαρουφάκης έχει διαθέσιμη στα χέρια του  την πρώτη ελάχιστη προαπαιτούμενη  μαγιά 3,5% και από τον Σεπτέμβρη η και νωρίτερα , ίσως αρχίσει να την  μαλάσει.

Από την πρόσφατη εμπειρία μου ,δεν ήταν κάτι ανέφικτο, ένας μηχανισμός μοιάζει και ο εκλογικός ,που αν ξέρει κάποιος να τον χειρίζεται, συγκεντρώνει εύκολα ψήφους. Αφού και ο Βελόπουλος που λέει ανοησίες (όπως π.χ. ότι του έστειλε επιστολή ο Ιησούς Χριστός) μπήκε στη βουλή, ποσό μάλλον ο Βαρουφάκης που έλεγε εμπεριστατωμένες  αλήθειες! Είναι όμως αντιμέτωπος  τώρα με το λεπτό δύσκολο μέρος ,να βρει τον βέλτιστο τρόπο να διαχύσει την ιδεολογία του βαθύτερα, σ εμάς τους οπαδούς του πρώτα, ώστε αν και αφού την αποδεχθούμε, να εδραιωθεί ένας δυνατός πυρήνας και να κατανοήσουμε όλοι μας την χρησιμότητα της ακέραιας  ολιστικής του φιλοσοφικής θεώρησης ,να την ενστερνισθούμε και να την κάνουμε τρόπο ζωής ,σαν να είναι η δεύτερη φύση μας. Έτσι με το παράδειγμά μας, σαν το προζύμι θα προσελκύουμε ολοένα περισσότερους ομοϊδεάτες. Μόλις φθάσουμε στο 75% μετά δεν θα χρειασθεί να προσπαθούμε άλλο,  το υπόλοιπο 25% σύγκλισης θα συμβεί από μόνο του.  Γιατί το 3,5% δεν είναι ούτε το ταβάνι μας, ούτε νομίζω είμαστε ακόμα όλοι μας ,απόλυτα εναρμονισμένοι με τις ολιστικές αρχές  βάσει των οποίων συστάθηκε η ιδεολογία του ΜέΡΑ25.Ειναι όμως  ένα απαραίτητο μικρό ποσοστό αν και όχι ακόμα ολοκληρωτικά ομοιογενές, που  επιτρέπει στη φωνή του ΜέΡΑ25 να ακούγεται και ανοίγει ένα μικρό πορτάκι για να εισέλθει αυτή η φιλοσοφική εκπροσώπηση,  στην πανευρωπαϊκή πολιτικοκοινωνική σκηνή, με στόχο να επιτελεσθεί η μεγάλη διαφορά .Πρώτα σε πανευρωπαϊκό και με τέτοιες βάσεις ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις ανθεκτικότητας ,ώστε να δύναται διαχυθεί σε μεταγενέστερη φάση , σε ευρύτερους κύκλους εμβέλειας ,μέχρι να  ολοκληρωθεί σαν πολιτικό σύστημα  σε διεθνικό παγκόσμιο επίπεδο.

Επομένως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον ιδρυτή και εμπνευστή του ΜέΡΑ25, δηλαδή χωρίς να προσβάλλει η να απογοητεύσει κάποιον από εμάς τα μέλη, που ίσως αν κρίνω από μένα μπορεί και να κοιμόμαστε μερικώς, να προσπαθήσει να μας συντονίσει προς μια διαφανή αξιοκρατική δίκαιη προοδευτική κοινή πορεία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ. Γιατί το ΜέΡΑ25 σε συνδυασμό με το DiEM25 είναι συνώνυμο με την έννοια της ανέλιξης προς μία πανευρωπαϊκή αρχικά αναβάθμιση. Χωρίς αυτό τον παράγοντα της αναβάθμισης που είναι καταλυτικός  δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εμείς δεν θέλουμε να ταπεινώσουμε κανένα κόμμα, δεν θέλουμε να έχουμε κρυφά διπλά  τεφτέρια από κανένα, δεν μας ενδιαφέρει να ασκήσουμε κριτική στις πράξεις κανενός ατόμου η κόμματος  .Εμείς νομίζω  στοχεύουμε προς  μία ανώτερη κατάσταση εξέλιξης ,που θα μπορούμε να βλέπουμε όλοι μαζί ανεξαιρέτως  ,την ίδια κατάσταση, μέσα από την ίδια οπτική γωνία. Τότε αν το πετύχουμε αυτό η βέλτιστη λύση ,θα αναδύεται μόνη της  και κανείς επομένως δεν θα έχει λόγο να εναντιωθεί στην υιοθέτησή της. Αυτό το εξελιγμένο φαινόμενο σύγκλισης στην ίδια οπτική, συνέβαινε στην αρχαία Σπάρτη, όπου οι αποφάσεις ελέγετο ότι λαμβάνονταν δια βοής.

Γ.Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 ανήκει σε  ένα Πανευρωπαϊκό συνεκτικό κίνημα το DiEM25 , που παρόμοιό του δεν έχει συσταθεί σε καμία περιοχή του κόσμου μέχρι τώρα. Μιλά για έννοιες που μερικοί τις ακούνε για πρώτη φορά και δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Για παράδειγμα μιλά για δημιουργική ασάφεια (αέναη αναθεώρηση,choiseless awareness,δημιουργική ανασφάλεια ) που πολλοί διανοούμενοι με ρώτησαν τι σημαίνει, για ισηγορία (να μιλά κάποιος ευθαρσώς με ειλικρίνεια πάθος και υπερηφάνεια για το δίκαιο των ιδεών που εκφράζει). Το ΜέΡΑ25 μιλά για, ισονομία (ίση αντιμετώπιση των πολιτών από τους νόμους, ισονομία για όλους σε ένα κόσμο που δεν υπάρχουν δικοί μας και άλλοι, που δεν θα αδικήσουμε ποτέ κάποιο  μέλος του ΜέΡΑ25 για να προωθήσουμε κάποιο άλλο μέλος επειδή είναι κολλητός μας, όλοι θα κρινόμαστε με αξιοκρατικά κριτήρια ,τόσο στο κόμμα μας όσο και έξω από αυτό ). Το ΜέΡΑ25 μιλά για θεραπεία και όχι για τιμωρία (μας ενδιαφέρει να θεραπεύσουμε τα αίτια που προκαλούν τις παθολογίες κι όχι να τιμωρούμε τα συμπτώματα που είναι οι αδαείς κακομοίρηδες που εκφράζουν τις παθολογίες, αυτοί δεν χρειάζονται τιμωρία αλλά ξύπνημα).Το ΜέΡΑ25 μιλά για διαφάνεια και ηθικό κώδικα συμπεριφοράς (που εγώ την εννοώ τόσο  προς το κόμμα μας πρώτα εσωτερικά δηλ.  {οι πρακτικές μας απέναντι στα υπόλοιπα μέλη του ΜέΡΑ25 και τα άλλα κόμματα  να είναι ευγενείς και τίμιες} , όσο  να υπάρχει διαφάνεια και προς τα αλλά κόμματα εξωτερικά),δικαιοσύνη για όσους έχουν δίκιο άσχετα αν ανήκουν στο κόμμα μας η οπουδήποτε αλλού, για συνεργασίες με όλα τα κόμματα εθνικά και υπερεθνικά .Συνυποψήφιος μου ανέφερε σε άρθρο του παραμονή εκλογών, ότι μπορούμε σαν κόμμα να συνεργασθούμε με όλα τα κόμματα εκτός της χρυσής αυγής. Εγώ συμφωνώ μαζί του και μπράβο του για την ευρεία οπτική ,αλλά θα πάω ένα βήμα παραπέρα. Ναι νομίζω μπορούμε να συνεργασθούμε αν συντρέξουν οι προϋποθέσεις και με την χρυσή αυγή. Δεν θα αφήσουμε στα χέρια των εκμεταλλευτών ούτε τους χρυσαυγίτες ούτε τα απαίδευτα παιδιά που παρέσυραν επιτήδειοι ,προωθώντας σκοτεινά συμφέροντα και τα διαμόρφωσαν μιζαδόρους η τσιράκια πατρώνων, σ ένα παθολογικό πελατειακό σύστημα ,γιατί δεν πιστεύουμε ότι κάποιος γεννιέται μισάνθρωπος. Αυτούς απλά το σύστημα τους διατηρεί φοβισμένους και τους εκμεταλλεύεται εγκλωβισμένους σε παρανοϊκά ιδεώδη , γιατί αυτά τα παιδιά ίσως δεν έχουν εκφράσει ποτέ τα χαρίσματά τους, άλλα μόνο εκτελούν εντολές παραφρόνων !!! Πιστεύω ότι όταν και αυτής της κατηγορίας  οι άνθρωποι, αναγνωρίσουν το θαύμα που λέγεται άνθρωπος, και μάλιστα Ρεθεμνιώτης ,θα νοιώσουν υπερβάλλουσα  υπερηφάνεια. Σπώντας τα δεσμά της σκλαβιάς, θα πάρουν με τις πέτρες αυτούς που τους παρακίνησαν προς οποιαδήποτε  διχαστική κατεύθυνση  οποιασδήποτε  οντότητας συμφερόντων , προς την κατεύθυνση εκμετάλλευσης οποιουδήποτε συνανθρώπου τους  και τους στέρησε την χαρά της ελευθερίας προσωπικής έκφρασης. Δεν υπάρχουν δικοί μας και ξένοι είμαστε όλοι μια συλλογική οντότητα. Αυτό που αναγνωρίζουμε σαν εξωτερικό κόσμο είναι αθροιστικά ,αυτό που φτιάχνει ο εσωτερικός κόσμος καθενός μας ξεχωριστά . Σύμφωνα λοιπόν με τη φιλοσοφία του ΜέΡΑ25,εμείς ενώνουμε δεν διχάζουμε. Όποιο κόμμα  συμφωνήσει στις βασικές αξίες μας που αφορούν τον  Ευρωπαϊκό διεθνισμό και τον οικονομικό ορθολογισμό, καθώς και σε ένα κοινό πρόγραμμα για την υλοποίηση τους, τότε η συνεργασία θεωρείται όχι μόνο επιθυμητή αλλά και επιβεβλημένη.

Αυτή η νέα φιλοσοφία ζωής που εισάγει ο Βαρουφάκης , δανειζόμενος πολλά στοιχεία από την αρχαία Ελληνική και Ανατολική σκέψη, μετακινεί την προσοχή μας από το ατομικό προς το συλλογικό. Έχει σαν εργαλεία, την καθολική επίγνωση  και τον καθολικό διάλογο( choiceless awareness and inclusive dialogue)   και οδηγό την συλλογική σοφία(collective wisdom) .Είναι μεν μία δύσκολη ακροβασία, άλλα μπορεί να αποβεί σωτήρια τώρα που προχωράμε  προς την τελική επικράτηση της 4ης ψηφιακής επανάστασης, που με τα εξ αποστάσεως σκαναρίσματα μέχρι και των σκέψεων των εγκεφάλων μας, δεν θα υπάρχει πλέον ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

Το ΜέΡΑ25 δεν είναι ένα  απλό πολιτικό κόμμα αλλά πρεσβεύει στο ξαναγύρισμα προς ιδεώδη που έκαναν την Ελλάδα Μεγάλη, περιγράφουν μια πανάρχαια  φιλοσοφική στάση ζωής ,με βάση την Αρετή, αυτήν που καθιέρωσε τον Ελληνισμό ως προεξέχοντα πολιτισμό, ως κοινό συνεκτικό υπόστρωμα για την πολιτιστική αναβάθμιση  άλλων λαών που πριν τον Εξελληνισμό τους , τους αποκαλούσαν  βάρβαρους. Νομίζω αυτό το πάθος για τις διαχρονικές ελληνικές αξίες, του το εμφύσησε η οικογένειά του και είναι ακριβώς το χαρακτηριστικό που τον χαρακτηρίζει σαν διανοούμενο, τον εμπνέει στη δημιουργία του οράματός του και του δίνει δύναμη  προσπαθήσει να το υλοποιήσει.

Πιστεύω ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης υπερτερεί  παρασάγγας μακράν, από όλους τους μέχρι τώρα συνολικά τ. υποψηφίους βουλευτές του , εκλεγμένους και μη, , τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική , τεχνοκρατική του κατάρτιση και την διεθνή αίγλη του σαν διανοούμενος. Αλλά αυτοί οι δύο πρώτοι τομείς είναι εκείνοι που μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο που ζούμε σαν χώρα ορθολογιστικά , εάν του δώσουμε τον απαραίτητο χώρο και του δείξουμε την ανάλογη εμπιστοσύνη. Η  αίγλη που έχει κερδίσει σαν διανοούμενος, σε συγκερασμό με την αναγνώρισή του σαν  κορυφαίου επιστήμονα που ήδη περιγράψαμε παραπάνω, είναι το εισιτήριο για να εισακουσθούν τα δίκαιά μας στα ανώτατα διεθνικά κέντρα λήψεως αποφάσεων. Και λέω διεθνικά διότι έχει διαμορφωθεί τέτοιο πλέγμα παγκόσμιας διεθνικής αλληλεξάρτησης σήμερα, που κανένα θέμα δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανήκει μόνο σε παράγοντες εθνικής εμβέλειας.

Με αυτά που γράφω δεν εννοώ ότι ο Βαρουφάκης θα είναι στην κορυφή και οι άλλοι θα ακολουθούμε , αλλά ο Βαρουφάκης πρέπει να εκτελέσει με επιτυχία όλους ανεξαιρέτως τους ρόλους, που θα κεντρίσουν τον ενθουσιασμό σε  αυτό το αρχικό 3,5%  να εξελιχθεί  προς  την κατεύθυνση της Αρετής και εν γένει της πνευματικής του ανέλιξης .Γιατί την αλλαγή δεν την φέρνουν οι πολιτικοί αλλά οι πολίτες συλλογικά ,είναι αθροιστικό αποτέλεσμα.

Ολόψυχα  εύχομαι να κερδηθεί το μεγαλεπήβολο, ίσως νεανικό στοίχημα με τον εαυτό του και να πετύχει το θεάρεστο σχέδιο αναβάθμισής μας, ώστε να έχουμε μόνο κέρδη . Η αναβάθμισή μας προς την Αρετή, καθ’ ενός προσωπικά και όλων μαζί συλλογικά ,θα μας οδηγήσει στις πλέον ωφέλιμες συνεργασίες στοχεύσεις και αποφάσεις. Προσωπικά  επιθυμώ να συνεισφέρω  προς  αυτό τον ευγενή στόχο  ενωτικής  κατεύθυνσης, και προς τα εκεί στοχεύουν όλες οι μέχρι τώρα δημοσιεύσεις μου, προ και μετά της πολιτικής μου τοποθέτησης. Το άρθρο αυτό αναφέρεται κυρίως στον τρόπο που  αντιλαμβάνομαι προσωπικά την κοινωνική επανάσταση που πρεσβεύει το ΜέΡΑ25,όσον αφορά δε την πολιτική επανάσταση, που είναι συνεπαγωγή της κοινωνικής, θα αναφερθώ σε επόμενη δημοσίευση, για να μην σας κουράσω.

Στις βουλευτικές εκλογές 2019 ,το Ρέθεμνος έδωσε σχεδόν 3,5%  στο ΜέΡΑ25 που εξελέγη 4ο κόμμα, αποδεικνύοντας  ότι  ο τόπος μας δεν αποτελεί πλέον προπύργιο παλαιοκομματισμού  αλλά ότι εξελίσσεται σε μια έξυπνη προοδευτική μοντέρνα πόλη …συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές στους συνυποψηφίους μου και  σ όλους τους  προοδευτικούς  Ρεθεμνιώτες … Ας στηρίζουμε όλοι μας ένα «Νέο Ολιστικό Ρέθεμνος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ