ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κλιματική Αλλαγή: Ώρα για ευαισθητοποίηση και δράση

0

Το ανθρώπινο είδος, είναι γνωστό σε όλους μας, ότι από την στιγμή της εμφάνισής του πάνω στην φύση θέλησε και εν – τέλει κατάφερε να κυριαρχήσει έναντι όλων των άλλων ειδών πάνω σε αυτήν. Με άλλα λόγια, εμείς, δηλαδή, οι άνθρωποι με το πέρασμα των αιώνων έχουμε δυστυχώς καταφέρει να «αλλάξουμε» τους νόμους του φυσικού περιβάλλοντος, να εκμεταλλευόμαστε όλες τις παροχές που μας χαρίζει απλόχερα η φύση και κυρίως να «κυριαρχήσουμε» πάνω σε αυτή, είτε υποβαθμίζοντας τον φυσικό πλούτο είτε καταστρέφοντας τον.

Η όλη εκμετάλλευση είχε και έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση της κλιματικής αλλαγής και κατ΄ επέκταση την «εξαφάνιση» των τεσσάρων εποχών του έτους. Οι βροχές εμφανίζονται πια και μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες εμφανίζονται την περίοδο του χειμώνα, σε πολλές περιοχές όχι μόνο της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και του πλανήτη γενικότερα. Ο καιρός δεν τρελάθηκε, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά, αντιθέτως μας προειδοποιεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και δεν αστειεύεται. Άλλωστε, ως λαός, νιώσαμε στο πετσί μας, για άλλη μια φορά, την σκληρή αυτή πραγματικότητα, πριν λίγες μέρες, όταν 7 συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους στην Χαλκιδική, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών για την εποχή. Την ίδια περίοδο, μάλιστα, που οι πάγοι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού λιώνουν με γοργούς ρυθμούς προκαλώντας τεράστιες και σημαντικές καταστροφές στην περιοχή.

Η αποχή και η μη προσπάθεια επίλυσης του εν λόγο προβλήματος δε αποτελεί λύση. Αντιθέτως, κάτι τέτοιο θα φέρνει στο προσκήνιο ολοένα και περισσότερα προβλήματα και κυρίως θα οδηγεί κάθε φορά που θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα σε αδιέξοδο τους ανθρώπους. Οι ηγέτες των κρατών θα πρέπει ενωμένοι να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται πάνω σε αυτό το θέμα δε είναι αρκετές για να αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση. Με την συνεργασία, όμως, το εφικτό αποτέλεσμα θα έρθει αργά ή γρήγορα. Εμείς, οι άνθρωποι, ευθυνόμαστε, όπως είπαμε, για όλο αυτό. Εμείς, λοιπόν, οι άνθρωποι, είναι καιρός να το αλλάξουμε όλο αυτό, αλλάζοντας πρώτα την νοοτροπία μας απέναντι στην φύση και τους νόμους της !

Τώρα, είναι ώρα ! Ποτέ δεν είναι αργά !

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ