ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πράκτορας του FBI στις έρευνες για τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου

0

Προσωπικές σχέσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, είχαν η άτυχη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ίτον και ο Βρετανός επίσης επιστήμονας, σύζυγός της.

Ζούσαν μόνιμα στη Γερμανία και εργάζονταν σε κρατικό ίδρυμα ερευνών. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος για τον οποίο λίγες ώρες μετά τη δήλωση εξαφάνισής της, στις 2 Ιουλίου, έφτασε στα Χανιά αξιωματούχος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ αμέσως μετά την ανακάλυψη της σορού της, στις 9 του μήνα, ταξίδεψε στην Κρήτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες πράκτορας του FBI, ο οποίος συστήθηκε στους Έλληνες αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων ως “ειδικός εγκληματολογικών ερευνών” και δήλωσε διαθέσιμος σε οτιδήποτε χρειαστούν σε θέματα εξειδικευμένης βοήθειας.

Η 60χρονη βιολόγος Σούζαν Ίτον δεν επισκέφτηκε την Κρήτη για πρώτη φορά. Και άλλες φορές συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια που φιλοξενούσε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης. Γνώριζε την περιοχή αρκετά καλά και πάντα ακολουθούσε το ίδιο πρόγραμμα. Όλο το πρωί στις εργασίες και το απόγευμα στο αγαπημένο της χόμπι: τρέξιμο δέκα χιλιομέτρων στον παραλιακό δρόμο από κέντρο προς το μικρό λιμανάκι στα Αφράτα. Άλλωστε, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο δωμάτιό της περισσότερα ρούχα και παπούτσια για τρέξιμο και γυμναστική, παρά ρούχα εργασίας και περιπάτου.

Την ημέρα της εξαφάνισής της ξεκίνησε για τρέξιμο, παρά την υψηλή θερμοκρασία, φορώντας μπλουζάκι και σορτς, ενώ δεν είχε μαζί της ούτε κινητό τηλέφωνο ούτε οποιαδήποτε άλλο αντικείμενο.

Όλα τα προσωπικά της είδη, χρήματα κ.λπ., βρέθηκαν κανονικά τοποθετημένα στο δωμάτιό της, στον τρίτο όροφο του κέντρου όπου διέμενε.

Η ανακάλυψη της σορού της ήταν η αρχή για ένα τρομακτικό θρίλερ. Παρά το ότι λόγω της θερμοκρασίας είχε επέλθει σήψη, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία, δηλαδή ο δολοφόνος της έφραξε στόμα και μύτη, όμως προηγουμένως την είχε χτυπήσει άγρια και την είχε μαχαιρώσει στα πλευρά, τα οποία ήταν επίσης σπασμένα. Σοβαρότατα χτυπήματα, ίσως και από πέτρα, έφερε και στο πρόσωπο, ενώ είχε αποκοπεί και το ένα αυτί της.

Οι αστυνομικοί γνωρίζοντας τις φυσικές της δυνάμεις λόγω γυμναστικής, αλλά και το γεγονός ότι ήταν εκπαιδευμένη και σε πολεμική τέχνη στο παρελθόν, εκτιμούν ότι έδωσε μάχη με τον δράστη και μάλιστα έντονη και για σχετικά μακρύ χρονικό διάστημα. Ο δολοφόνος της, λένε αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες, δεν μπόρεσε να την ακινητοποιήσει και έτσι στο σημείο όπου της επιτέθηκε έδωσε μάχη εναντίον της και τη χτυπούσε με ό,τι έβρισκε μπροστά του για να την εξουδετερώσει.

Αυτό το σημείο, το σημείο της επίθεσης και της δολοφονίας της, προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν οι αστυνομικοί. Το πηγάδι των γερμανικών καταφυγίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου πέταξε το πτώμα της ο δράστης, είναι σε πολύ μακρινή απόσταση από το κέντρο, αλλά και σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν προς την οποία συνήθιζε να τρέχει η 60χρονη επιστήμονας.

Επίσης, στον χώρο γύρω από το πηγάδι οι ερευνητές της Ασφάλειας Χανίων βρήκαν πρόσφατα ίχνη από ρόδες μικρού αυτοκινήτου και σπασμένα κλαδιά, που δείχνουν ότι κάποιο όχημα έφτασε μέχρι αυτό το σημείο, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος ορατός λόγος να βρεθεί όχημα ακριβώς εκεί, σε μία ερημική περιοχή.

Συγκλονισμένος από τον χαμό της Αμερικανίδας συναδέλφου του δηλώνει στη Realnews ο Νόμπερτ Πέριμον, καθηγητής Αναπτυξιακής Βιολογίας στο Τμήμα Γενετικής της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο οποίος όπως και το θύμα υπήρξαν από τους βασικούς συμμετέχοντες στο επιστημονικό συνέδριο στα Χανιά.

“Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συνέβη. Πραγματικά έχω συγκλονιστεί από τον θάνατο της Σούζαν. Είναι τόσο λυπηρό αυτό που συνέβη”, αναφέρει ο Αμερικανός καθηγητής και εύχεται να εντοπιστεί σύντομα ο δράστης.

“Ελπίζω οι Αρχές να φτάσουν στον πάτο της υπόθεσης. Να βρεθεί ποιος τη σκότωσε και γιατί”. Από την πλευρά της η οικογένεια του θύματος σε δήλωσή της στην Realnews εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη βοήθεια τόσο των απλών πολιτών όσο και των Αρχών στη διαλεύκανση της υπόθεσης. “Δεν θα πρέπει να κάνουμε ικεσίες. Αδυνατούμε να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο. Αυτή τη στιγμή προέχει η έρευνα των Αρχών”.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ