ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Γιάννης Καλαμπόκης και Ανδρέας Γλυνιαδάκης επισκέφθηκαν το 4ο Summer Camp

0

Δύο κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές του ελληνικού μπάσκετ, που έχουν κατακτήσει μετάλλια με την Εθνική Ελλάδος, πρωταθλήματα, Κύπελλα, ευρωπαϊκά τρόπαια και έχουν φορέσει με επιτυχία τη φανέλα του Ρέθυμνο Cretan Kings, αφήνοντας το στίγμα τους στο Ρεθυμνιώτικο μπάσκετ, επισκέφθηκαν τους λιλιπούτειους αθλητές του 4ου Summer Camp. Ο λόγος για τον παλαίμαχο παίκτη Ανδρέα Γλυνιαδάκη και τον συνεργάτη του ομοσπονδιακού τεχνικού Θανάση Σκουρτόπουλου στην Εθνική, Γιάννη Καλαμπόκη, οι οποίοι επέστρεψαν στο γήπεδο που έχουν προσφέρει πολλά και έχουν αγαπηθεί από τους Ρεθυμνιώτες φιλάθλους.

Δύο πολύ μεγάλες εκπλήξεις περίμεναν σήμερα τους λιλιπούτειους αθλητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να ακούσουν και να συνομιλήσουν με δύο Έλληνες πρώην παίκτες που έχουν διαγράψει μία ξεχωριστή πορεία στο μπάσκετ, τους οποίους και υποδέχθηκαν με περίσσιο ενθουσιασμό. Ο Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε για τα οφέλη της συνεργασίας, της κοινωνικοποίησης και της άθλησης μέσα από τέτοιου είδους αθλητικά προγράμματα και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές, ώστε να μπορούν να συνδυάσουν τη διασκέδαση με τον αθλητισμό. Επίσης, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αναφέρθηκε στη δική του προσωπική εμπειρία και το πως κατάφερε μέσα από τη σκληρή δουλειά και τις αμέτρητες θυσίες να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, κατακτώντας σχεδόν τα πάντα.

Μετά το πέρας των ομιλιών, επίλεκτοι μικροί αθλητές διαγωνίστηκαν στις ελεύθερες βολές, με τους νικητές να παίρνουν πλούσια δώρα και το χειροκρότημα των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών. Μάλιστα, άπαντες κατάφεραν να πάρουν την υπογραφή των ινδαλμάτων τους, υπογράφοντας εκατοντάδες αυτόγραφα.

Να σημειώσουμε ότι η αυλαία του 4ου Summer Camp θα πέσει την Παρασκευή, όπου αναμένονται βραβεύσεις και πολλές εκπλήξεις, κλείνοντας τον 4ο κύκλο αυτού του σημαντικού αθλητικού προγράμματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Για τη σπουδαιότητα και την προσφορά του καμπ μίλησε ο Γιάννης Καλαμπόκης, σημειώνοντας: «Οπωσδήποτε κάθε ευκαιρία που έχουν τα παιδιά να είναι μέσα σε ένα γήπεδο και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, που το αγαπάμε και το στηρίζουμε και μέσω των Εθνικών ομάδων και σίγουρα με την ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings που έχει καθιερωθεί στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, είναι σημαντική. Είναι πολύ σπουδαίο για τα παιδιά που δεν έχουν αυτήν την περίοδο το άγχος του σχολείου να μπορούν να μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος από ένα πολύ εξειδικευμένο τεχνικό επιτελείο, όπως αυτό του Ρεθύμνου. Οπότε το να ξεκινάς το μπάσκετ με τους ανθρώπους αυτούς είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά. Είναι βασικό να μάθουν να συνεργάζονται από τώρα. Να γίνονται καλοί συμπαίκτες και κατ’ επέκταση καλοί συνάνθρωποι γιατί το μπάσκετ και η ζωή είναι αλληλένδετα».

Για την επιστροφή του στην πόλη που αγαπήθηκε μέσα από τη συμμετοχή του στο Ρέθυμνο Cretan Kings, υπογράμμισε: «Το Ρέθυμνο είναι αγαπημένος προορισμός γιατί πέρα από την ομορφιά του, οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει το κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο για μένα και την οικογένεια μου. Σε κάθε ευκαιρία θέλουμε να βρισκόμαστε εδώ. Μάλιστα και σαν παίκτης, αν είχα τη δυνατότητα, θα ήθελα να μείνω περισσότερο γιατί είχα δεθεί εξαιρετικά με την ομάδα και τους ανθρώπους της».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα, της οποίας είναι μέλος και θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας, σημειώνοντας: «Αναμένουμε ένα Μουντομπάσκετ που έχει τουλάχιστον 8-9 ομάδες, μαζί με τη δική μας, που μπορούν να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο. Από τη μεριά μας είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ομάδας μας. Η προεπιλογή σε πρώτη φάση ήταν η καλύτερη δυνατή εξυπηρετώντας ένα μοντέρνο στιλ μπάσκετ και θα έλεγα και διαφορετικά στιλ που θα μας κάνουν να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κάθε αγώνα και απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ελπίζω να είμαστε υγιείς και σιγά – σιγά να μπορέσουμε να βρούμε τη χημεία μας και να αναδείξουμε όλες τις αρετές μας».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε για το καμπ του Ρέθυμνο BC, τονίζοντας: «Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που μίλησα σε αυτά τα παιδιά. Έχω παίξει σε αυτήν την ομάδα και ξέρω πως λειτουργεί και πως έχει αγκαλιάσει όλη την πόλη και το αντίστροφο. Είναι κάτι μοναδικό αυτό που συμβαίνει εδώ, στην Κρήτη τουλάχιστον. Μία ομάδα Α1 να ενισχύει, να μαθαίνει μπάσκετ και να εκπαιδεύει μικρά παιδιά. Είναι κάτι που δε συμβαίνει στην Κρήτη και έλειπε πολύ. Εγώ σαν αθλητής και σαν Κρητικός το υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και πόσο μάλλον σαν πρώην παίκτης αυτής της ομάδας, που έχω ζήσει από μέσα το πως λειτουργεί αυτός ο οργανισμός και τι κοινωνικό έργο προσφέρει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη… ζωή μετά το μπάσκετ, λέγοντας: «Δεν έχω προλάβει να συνειδητοποιήσω πως είναι να σταματάς τον αθλητισμό. Το καλοκαίρι τρέχει με πολλές υποχρεώσεις και νέες προκλήσεις, οπότε δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έχω σταματήσει. Θεωρώ ότι θα το καταλάβω τον Σεπτέμβρη που θα βρίσκομαι στο σπίτι και θα παρακολουθώ μπάσκετ από το σπίτι μου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ