ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μη φορτίζετε τα κινητά σας όλη τη νύχτα

0

Άναυδοι έμειναν οι γονείς ενός 11χρονου αγοριού στο Στάφορντσαϊρ, όταν διαπίστωσαν ότι το τάμπλετ το οποίο φόρτιζε ο γιος τους πάνω στο στρώμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχε αφήσει μια τρύπα σε αυτό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να φορτίζουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε πιθανώς εύφλεκτες επιφάνειες. Όπως ανέφερε ο Πολ Σο στην εφημερίδα Guardian, επικεφαλής ερευνών της πυροσβεστικής υπηρεσία του Στάφορντσαϊρ, δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούμε τα κινητά μας κάτω από τα μαξιλάρια την ώρα που κοιμόμαστε ή να τα φορτίζουμε πάνω στο κρεβάτι. Όταν τοποθετούνται σε τέτοιες επιφάνειες αυτά συνεχίζουν να θερμαίνονται μέχρι να σταματήσετε την φόρτιση. Ένα ξύλινο τραπέζι ή επιφάνεια είναι ιδανικά, καθώς η μπαταρία δεν παράγει αρκετή θερμότητα. Επιπλέον, προειδοποιεί ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται ο φορτιστής ο οποίος συνοδεύει το κινητό.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε όμως σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια ώστε να είμαστε πάντα ασφαλείς;

Όπως ανέφεραν ειδικοί στην εφημερίδα, είναι χρήσιμο να βγάζετε από την πρίζα συσκευές όπως το πλυντήριο πιάτων, τον βραστήρα ή την τοστιέρα όταν βγαίνετε από το σπίτι. Συσκευές όπως το ψυγείο που έχει ψηφιακό ρολόι μπορείτε να τις αφήσετε όπως είναι.

Μερικές άλλες συμβουλές που δίνουν είναι να μην χρησιμοποιούμε τα εργαλεία του κήπου χωρίς ρελέ διαφυγής (είναι άκρως επικίνδυνο) και να μην αφήνουμε στην πρίζα το πλυντήριο ρούχων όταν πηγαίνουμε για ύπνο το βράδυ.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει ανοιχτή η τηλεόραση όταν έχει καταιγίδα, ενώ όταν αλλάζετε μια λάμπα, εάν ο λαμπτήρας αρχίσει να αναβοσβήνει καλό θα ήταν να σταματήσετε, να σβήσετε το φως και ύστερα να συνεχίσετε με την τοποθέτησή του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ