ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι Microsoft, Nintendo και Sony μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Κίνας

0

Φαίνεται πως το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι δασμοί έχει φοβίσει εταιρείες όπως οι Microsoft, Nintendo και Sony που έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν την παραγωγή –ή μέρος της παραγωγής- κονσολών εκτός Κίνας σύμφωνα με πηγές του Nikkei Asia Review.

Νέες τροποποιήσεις στην νομοθεσία θα αυξήσουν τους δασμούς στα εισαγόμενα από την Κίνα προϊόντα κατά 25%, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι παιχνιδοκονσόλες και τα αξεσουάρ τους. Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι αυξήσεις στους δασμούς θα προκαλούσαν προβλήματα στην αβέβαια ισορροπημένη και προσεκτικά υπολογισμένη βιομηχανία του hardware, που βασίζεται σε εξαιρετικά αυστηρούς προϋπολογισμούς και τα εξαιρετικά στενά περιθώρια στην εφοδιαστική αλυσίδα για να λειτουργήσει.

Οι εταιρείες λένε ότι το 96% των κονσολών που εισάγονται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα όπου λειτουργούν εργοστάσια εταιρειών όπως της Foxconn που κατασκευάζει και συναρμολογεί κρίσιμης σημασίας εξαρτήματα. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ζητημάτων, oi προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης των κονσολών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι εταιρείες μεταφέρουν τα αυξημένα κόστη στους καταναλωτές. Και αυτό πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά το κόστος του επόμενου κύματος παιχνιδοκονσολών. Οι κονσόλες επόμενης γενιάς θα μπορούσαν να καταλήξουν να κοστίζουν από $50 έως και $100 περισσότερα από όσο υπολογιζόταν.

Ακριβώς για να μην χάσουν ακόμα περισσότερα χρήματα από τις μειωμένες πωλήσεις, οι εταιρείες παιχνιδοκονσολών ετοιμάζονται να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής εκτός Κίνας, έστω και αν θα χρειαστεί να υποστούν κάποιο οικονομικό χτύπημα από τη συγκεκριμένη κίνηση. Βλέπετε μία τέτοια κίνηση είναι και δαπανηρή και χρονοβόρα καθώς προχωρούν σε πολυετής συμφωνίες με εργοστάσια σε χώρες εκτός Κίνας όπως στη Ν. Κορέα. Όμως οι αυξήσεις στους δασμούς δεν επηρεάζουν μόνο τις Microsoft, Sony και Nintendo αφού και άλλες εταιρείες όπως οι Google, Amazon, Lenovo, Acer και ASUSTek ετοιμάζονται να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής εκτός Κίνας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ