ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Ιούλιος… αλλιώς

0

Αυτό που βιώνουμε το φετινό καλοκαίρι μάλλον δεν έχει να κάνει με όσα ξέραμε ώς τώρα. Και ας το δούμε λίγο, παρακαλώ: Σας μοιάζει εσάς αυτός ο Καιρός για Ιούλιος; Είναι τα καιρικά φαινόμενα και οι θερμοκρασίες, λογικές;

Όχι βέβαια! Είδατε τι συνέβη στη Χαλκιδική, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν κράτησαν πάνω από δέκα λεπτά, της ώρας… Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ξαφνικό μπουρίνι…

Κι από την άλλη, όλο αυτό το κακό, συνεχίζει να υπάρχει. Μια βρέχει καταρρακτωδώς ή βγάζει μεγαλύτερα κομμάτια χαλάζι που καταστρέφει την αγροτική παραγωγή και από την άλλη είναι χαρακτηριστική η αστάθεια  των φαινομένων.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θυμόμαστε κάτι ανάλογο… Τον Ιούλιο τον ξέραμε σαν ένα πολύ ζεστό μήνα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και δεν είναι καθόλου τυχαίο που κάποιοι από εμάς τον επιλέγαμε για τις διακοπές μας.

Τώρα, πώς να κάνεις σχέδια, με τι ψυχικό σθένος να ξεκινήσεις καθώς δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει αύριο;

Κι είναι και από την άλλη, όλες αυτές οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου και την αλλαγή στην κυβερνητική  εξουσία που ξεβόλεψε κάποιους, αλλά επανέφερε αρκετά καβαλημένη καλάμια σε μέρη γνώριμα από το παρελθόν.

Ήδη ορκίστηκαν οι τριακόσιοι τη Βουλήσεις, ορίστηκαν οι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία (με αρκετές εκπλήξεις, είναι η αλήθεια…) και δεν μένει παρά να δούμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τα πρώτα νομοσχέδια για να διαπιστώσουμε στο σημείο που μας αφορούν ως πολίτες, προς ποια μεριά κινούνται.

Δεν είμαστε προκατειλημμένοι, ούτε βιαστικοί. Δίνουμε μια πίστωση στο χρόνο και το ευεργέτημα της αμφιβολίας και της καλής πρόθεσης. Και θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν οι προεκλογικές υποσχέσεις στους ψηφοφόρους τους αρχίσουν να γίνονται πράξεις.

Αλλά πατάμε τα πόδια μας στη γη… Και έχουμε την απαιτούμενη ψυχραιμία . Επίσης παρακολουθούμε, λόγω δουλειάς, την επικαιρότητα, έτσι όπως διαμορφώνεται, από αξιόπιστες πηγές. Γι’ αυτό και κρατάμε μερικές επιφυλάξεις, έχοντας ήδη σε άλλο άρθρο κάνει γνωστή, την άποψη μας για την πολιτική και όσους την υπηρετούν, ότι χρώματα κι αν έχουν.

Να το πούμε λοιπόν από την αρχή ότι πέρα από το επικοινωνιακό που ως τώρα δείχνουν να το χειρίζονται καλά και τους βοήθησε πολύ στο να πάρουν το απρόσμενα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές, για να διαχειριστούν τα πράγματα του τόπου, το ζητούμενο είναι να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν πάνε ξημερώματα (από τις 7:30, είδα μερικούς…)  στα υπουργικά γραφεία τους, αλλά τι κάνουν και με τι ασχολούνται όση ώρα είναι εκεί. Θα ενδιαφερθούν να λύσουν ή θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στον κόσμο, στη λογική του «να εξυπηρετήσουμε τους φίλους, τους κολλητούς»; Ο χρόνος θα δείξει.

Κι εμείς, συνεχίζοντας να διατηρούμε το πλεονέκτημα της ουδέτερης στάσης, που απομακρύνει απλό τα κακοτράχαλα μονοπάτια του φανατισμού, θα είμαστε σε θέση να ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική.

Κάνει καλό σε όλους να βλέπει τα πράγματι από μια κάποια απόσταση και μακάρι να το είχαμε κάνει όλοι πράξη στη ζωή μας… Αλλά δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουν επιλέξει να κοιτάζουν μέσα από παραμορφωτικούς κομματικούς φακούς που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ας δούμε λοιπόν τις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης… Και ποιος δεν το δικαιούται, όταν μάλιστα οι πρώτες κινήσεις γίνονται μέσα σ’ αυτό το ιδίοτυπο καλοκαίρι που ζουμε;

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ