ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Ιούλιος, των ειδήσεων

0

Τον Ιούλιο, φυσιολογικά, οι ρυθμοί χαλαρώνουν. Έτσι ξέραμε ως τώρα. Ε, ας το αλλάξουμε… Κάποιοι φροντίζουν να μην πέφτουμε στη ρουτίνα. Η κινητικότητα είναι στο αίμα μας, ακόμα και όταν άλλα περιμένεις.

Για τη Βουλή, λέμε. Και φαντάζομαι το καταλάβατε, διότι όλοι εμείς οι άλλοι, είτε μας αρέσει, είτε όχι θα κινηθούμε στο ρυθμό τους. Επειδή πολλά πράγματα, μας αφορούν άμεσα… Αφορά, δηλαδή, τις ζωές μας.

Το ακούμε σε όλους τους τόνους από τα ΜΜΕ… Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στην κατάθεση νομοσχεδίων. Προφανώς η νέα κυβέρνηση, θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους της ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει ότι υποσχέθηκε.

Έτσι λοιπόν, το τυπικό τηρείται με ευλάβεια… Φάγαμε την πρώτη εβδομάδα με πληκτικούς μονολόγους των πολιτικών κομμάτων και την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν οι 152 βουλευτές της Ν.Δ.

Τα ΜΜΕ που είναι φιλικά διακείμενα στην κυβέρνηση, μας ενημερώνουν καθημερινά πως οι άνθρωποι της έχουν σηκώσει τα μανίκια. Να διορθώσουν τα λάθη της προηγούμενης και να… φτιάξουν τα δικά τους.

Φυσιολογικοί κύκλοι στην πολιτικοί είναι αυτοί, αλλά οι άνθρωποι αγωνιούν… Και δικαιολογημένα! Θα κινούνται τα νομοσχέδια που θα φέρουν στη λογική της υπεράσπισης των αδυνάμων; Θα καταργήσουν επιδόματα ή απλά θα αλλάξουν ονομασίες; Αυτό πια με τις ονομασίες, μοιάζει πολύ τραγικό…

Όποιος σκέφτεται απλά, πρακτικά, δεν στέκεται στο όνομα, αλλά στην ουσία… Κι εδώ, ακριβώς, έγκειται η αγωνία… Επειδή οι ευπαθείς ομάδες πολιτών που έχουν πληγεί όλα αυτά τα χρόνια της λιτότητας και των μνημονίων, θέλουν να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Αν και εμείς θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, στο βαθμό που μπορούμε… Φεύγουμε για τις μικρές διακοπές μας, στη βόρειο Ελλάδα. Εκεί, στη Χαλκιδική. Που πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά, για δέκα μόλις λεπτά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά συνάνθρωποι μας.

Φυσικά δεν πάμε για… ρεπορτάζ, αν και ο δημοσιογράφος μέσα μας, πεθαίνει πάντα τελευταίος… Στόχος μας είναι, όπως και όλων όσων σχεδιάζουν διακοπές, να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε εικόνες και παραστάσεις και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για τον χειμώνα.

Κατά τα άλλα, θα παρακολουθούμε την επικαιρότητα, για να τη σχολιάζουμε με το δικό μας ψύχραιμο τρόπο. Ευελπιστώντας ότι ίσως βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας να δουν λίγο πιο καθαρά την κατάσταση που ζουν και βιώνουν…

Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο μας επιτρέπεται και έτσι και με τη δική μας συνεισφορά, αυτή την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας, να ξεχωρίζει.

Ας χάσουμε λίγο από την θερινή ραστώνη… Έτσι κι αλλιώς, εμείς δεν είχαμε ποτέ αυτό το προνόμιο. Ούτε μας άρεσε, ούτε μας αφορούσε. Η ενημέρωση μας από αξιόπιστες πηγές, είναι, έτσι κι αλλιώς, καθημερινή.

Το κάνουμε από… επαγγελματική διαστροφή… Και είναι από αυτά που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε για να… απαλλαγούμε από αυτήν, αν και δεν είναι και τόσο εύκολο. Μπολιάζεσαι βαθιά. Και δεν μπορείς από μόνος σου να τα καταφέρεις. Το ξέρουμε καλά αυτό και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε βοήθεια από εκεί που ξέρουμε ότι μπορεί να μας δοθεί…

Ας βρίσκεται σε μια υπερδιέγερση, η κυβέρνηση. Αν είναι αλήθεια. Ή αν απλά αυτό θέλουν να δώσουν τα φιλικά της ΜΜΕ για να δώσουν την αίσθηση πως ήρθαν αποφασισμένοι να λύσουν προβλήματα και εκκρεμότητες.

Βέβαια, αν είναι ψέμα, θα αποκαλυφθεί σύντομα… Κάπου θα υπάρξει μια διαρροή, κάποιο μέσο δεν θα ελέγξουν… Συμβαίνουν αυτά. Η ιστορία είναι γεμάτη με παρόμοια παραδείγματα…

Να γιατί, αν και Ιούλιος, εμείς θα παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας και θα σας ενημερώνουμε για τις αλήθειες. Επειδή κάποιος πρέπει να τις πει. Κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε με ευσυνειδησία…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ