ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για την απένταξη του έργου Πάνορμος - Εξάντης

0

Με παρέμβαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη, υπεβλήθη έπειτα από καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων η αίτηση καθορισμού της προσωρινής τιμής μονάδος για τα ακίνητα της απαλλοτρίωσης του οδικού έργου Πανορμος – Εξαντης. Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε στο Δικαστικό Γραφείο Χανιών την τελευταία ουσιαστικά μέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας στις 22 Ιουλίου 2019, έπειτα από επίσπευση των διαδικασιών από τη μεριά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να αποσοβηθεί μια αρνητική εξέλιξη για αυτοδίκαιη ανάκληση της.

Ειδικότερα, υπεβλήθη η αίτηση καθορισμού της προσωρινής τιμής μονάδος για τα ακίνητα της απαλλοτρίωσης του έργου Πάνορμος - Εξάντης με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η απαλλοτρίωση του έργου αυτού προκειμένου ύστερα από την συντέλεση της και την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων να χρησιμοποιηθεί η απαλλοτριωτέα έκταση για την κατασκευή του αναφερόμενου έργου. Η συζήτηση στο Εφετείο για τον καθορισμό των τιμών ορίστηκε για της 3 Μαρτίου 2020.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη θετική εξέλιξη μετά από σχεδόν τέσσερα ολόκληρα χρόνια στασιμότητας και καθυστερήσεων που οδήγησαν στην απένταξη του μοναδικού ενταγμένου τμήματος σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και την απώλεια 65 εκ. ευρώ με ξεκάθαρή υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης. Χωρίς να σημαίνει ότι με την παρέμβαση αυτή διασφαλίστηκε η επαναφορά του έργου σε τροχιά υλοποίησης, ωστόσο αποτελεί ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα και αντικατοπτρίζει τις προθέσεις και τη φιλοσοφία την οποία θα χειριστεί το Υπουργείο το θέμα του Β.Ο.Α.Κ. από εδώ και στο εξής τροποποιώντας τους ανεδαφικούς σχεδιασμούς και γυρνώντας τη πλάτη στη λογική των κενών εξαγγελιών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ