ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Παραιτήθηκε το βράδυ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - Νέος αρχηγός ο Κρητικός Μ. Καραμαλάκης;

0

Την παραίτηση του υπέβαλε αργά χθες το βράδυ τελικά ο αρχηγός της ΕΛΑΣ δεδομένου του αποκλεισμού του από τη σύσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη με τους γενικούς αστυνομικούς διευθυντές, κάτι το οποίο συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους αντιστράτηγους σε ό,τι αφορά στη μη συμμετοχή.

Παρά την αρχική άρνηση του κ. Ανδρικόπουλου να υποβάλει παραίτηση, κάτι που αποδόθηκε αρχικά σε απόφαση πολιτικά προαποφασισμένη, το αδιέξοδο ήταν εμφανές και η απόφαση μονόδρομος, όχι μόνο για τον τέως πλέον κ. αρχηγό, αλλά και για το κύρος της ίδιας της αστυνομίας.

Η πληροφορία που δημοσίευσε το bloko.gr περί αιτήματος υποβολής παραίτησης και από άλλους 4 αντιστράτηγους, δεν φαίνεται προς το παρόν να επιβεβαιώνεται.

Νέος αρχηγός, αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Το παρασκήνιο μέχρι την απόφαση παραίτησης του κ. Ανδρικόπουλου - Θεούς και δαίμονες επικαλέστηκε ο Χρυσοχοΐδης - Τί θα γίνει με την πυροσβεστική

Το τέλος για την προσωρινής διάρκειας αρχηγία του κ. Ανδρικόπουλου, είχε αρχίσει να προδιαγράφεται πριν από λίγους μήνες όταν υπήρξε κοινή παρουσία του αρχηγού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα. Όπως αποκάλυψε τότε το bloko.gr, τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε έναν προς έναν όλους δια χειραψίας πλην ενός. Του κ. Ανδρικόπουλου.

Η απόφαση αντικατάστασης του, ίσως και να προηγήθηκε της απόφασης τοποθέτησης του κ. Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη και ως εκ τούτου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρεωθεί σε αυτόν το χαρτί της έξωσης. Υπήρξε απλά ο εκτελεστής της εντολής.

Προηγήθηκε μετά την άρνηση παραίτησης η έκρηξη οργής του κ. υπουργού, ο οποίος επικαλέστηκε Θεούς και δαίμονες, μέχρι και εισαγγελείς λένε ορισμένες πηγές δημιουργώντας εύλογες απορίες, με το διακύβευμα να μεταφέρεται πλέον από τα πρόσωπα στους θεσμούς.

Ο κ. Ανδρικόπουλος συναισθανόμενος αυτά καθεαυτό το διακύβευμα και την απειλή διάρρηξης της κύρους της ΕΛΑΣ, λίγο πριν από τις 11 υπέβαλε τελικά την παραίτηση του, δίνοντας ο ίδιος τη λύση στο γόρδιο δεσμό. Γιατί σε άλλη περίπτωση, θα οδεύαμε προς τις προγραμματικές δηλώσεις με έναν αρχηγό αδρανή μεν αλλά ενεργό, με ότι μπορεί να συνεπαγόταν μια τέτοια ερμαφρόδιτη κατάσταση έστω και για τόσο σύντομης χρονικής διάρκειας διάστημα.

Το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στο μέτωπο της πυροσβεστικής, όπου όμως οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να μετακυλιστούν προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, καθώς κι εκεί υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Υπενθυμίζουμε πως πολλά στελέχη της Ν.Δ. υπέδειξαν τον κ. Ματθαιόπουλο ως μετοχικό κεφάλαιο της τραγωδίας στο Μάτι όταν ασκούσε τα καθήκιντα του επιχειρησιακού υπαρχηγού και άλλωστε, βρίσκεται μεταξύ των κατηγορούμενων.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ