ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε εκατοντάδες απολύσεις αναμένεται να προχωρήσει η Huawei στις ΗΠΑ

0

Η Huawei προετοιμάζεται για «εκτεταμένες» απολύσεις στα ερευνητικά της γραφεία Futurewei στις ΗΠΑ σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal.

Από τους 850 υπαλλήλους, εκατοντάδες αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους ισχυρίζεται σε άρθρο της η γνωστή εφημερίδα. Ορισμένοι υπάλληλοι από το προσωπικό που είναι Κινέζικης υπηκοότητας, θα έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στην εταιρεία, εφόσον επιλέξουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Φαίνεται πως οι απολύσεις είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας της Huawei στην «μαύρη λίστα» (Entity List) του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, που εμποδίζει τις Αμερικάνικες εταιρείες να έχουν εμπορικές συναλλαγές/ δραστηριότητες με την Κινέζικη εταιρεία, εκτός και αν λάβουν ειδική άδεια. Το προσωπικό στα γραφεία Futurewei βρίσκεται και αυτό υπό περιορισμό από το να επικοινωνεί με τα αντίστοιχα Κινέζικα γραφεία της Huawei, σύμφωνα με την Wall Street Journal, καθώς η εργασία που κάνουν μπορεί να θεωρηθεί Αμερικάνικη τεχνολογία παρά την σχέση που διατηρούν με την μητρική εταιρεία. Το Reuters που επικαλείται διαφορετικές πηγές ανέφερε πρόσφατα ότι τα γραφεία Futurewei προσπαθούσαν τελευταία να διαχωρίσουν τις δραστηριότητες τους από την Huawei ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης της τελευταίας στην μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Huawei πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τα άρθρα των Wall Street Journal και Reuters. Αν οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε οι περικοπές θέσεων εργασίας θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις ερευνητικές προσπάθειες του τεχνολογικού γίγαντα, τουλάχιστον ωσότου προωθήσει άλλες προσπάθειες R&D (Research & Development) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, υπογραμμίζουν την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η Αμερικάνικη εταιρεία τον τελευταίο καιρό αφού βρέθηκε στο κέντρο του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ