ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στον επιστημονικό τουρισμό επενδύει ο Δήμος Ανωγείων

0

Το έργο «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Συντήρηση Δρόμου στην Περιοχή Πετραδολάκια -Σκίνακα Δήμου Ανωγείων» προϋπολογισμού ύψους 655.000 δρομολογήθηκε για την περιοχή μετά και την έγκριση της πίστωσης που έλαβε από την περιφέρεια ο Δήμος Ανωγείων.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα υπάρξει τοποθέτηση νέων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς και στην άρση των καταπτώσεων πρανών, στον καθαρισμό τάφρων και τεχνικών από υλικά διάβρωσης, στη σκυροδέτηση των τάφρων, στην αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα για υψόμετρα από 1500-1800 μέτρα με μεγάλης έντασης και διάρκειας βροχοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρές χιονοπτώσεις κ.λπ.

Επίσης, θα τοποθετηθεί άσφαλτος σε σημεία με ολισθηρότητα για λόγους ασφάλειας των διερχομένων. Ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης κάνει λόγο για οδική αρτηρία που, μεταξύ άλλων, οδηγεί προς το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα και κάθε ασφαλής προσπέλαση από τους πολίτες, βοηθάει στην ανάδειξη και αξιοποίηση του Αστεροσκοπείου και στη συνεργασία σε νέες βάσεις με το ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Παράλληλα, όμως ο δήμος επενδύει στον επιστημονικό τουρισμό δεδομένου και της ύπαρξης και δραστηριοποίησης στην περιοχή, του αναγνωρισμένου από την UNESCO Γεωπάρκου του Ψηλορείτη.

Στο μεταξύ στο συγκεκριμένο δρόμο σύμφωνα με το δήμο, υπάρχει η μέριμνα για το χαρακτηρισμό του δρόμου με ιδιότητες συνδεόμενες σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία με την οικοδομησιμότητα των ακινήτων που έχουν πρόσωπο σε αυτήν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ