ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι ο καλύτερος σύμμαχος του καλοκαιριού

0

Οι δραστηριότητες στην παραλία αποτελούν σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού.

Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος μπορεί να δημιουργούν πιο εύκολη κόπωση, για αυτό και απαιτείται συνεχής παροχή ενέργειας μέσα στην ημέρα μέσω της διατροφής μας.

Τα δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως, ιδιαιτέρως αυτά με βρώμη και σιτάρι ολικής, αποτελούν μια κατηγορία τροφίμων που μπορεί να συμβάλλουν σημαντικά στην κάλυψη των ιδιαίτερων απαιτήσεων του οργανισμού σε ενέργεια αυτή την περίοδο και όχι μόνο.

Αποτελούν μια πηγή ενέργειας λόγω των σύνθετων υδατανθράκων που περιέχουν, η οποία αποδεσμεύεται σταδιακά, δίνοντας έτσι τόνωση για μεγάλο διάστημα μέσα στην ημέρα.

Παράλληλα εμπεριέχουν βιταμίνες συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες συμπλέγματος Β αποτελούν μια ομάδα υδατοδιαλυτών βιταμινών, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες μέσα από τη διατροφή.

Σε αυτές, περιλαμβάνονται η θειαμίνη (βιταμίνη Β1), η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), η νιασίνη (βιταμίνη Β3), το παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), η πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6), η βιοτίνη, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη Β12.

Καθεμιά από τις παραπάνω βιταμίνες παίζει σημαντικό ρόλο σε βασικές μεταβολικές διεργασίες, όπως ο μεταβολισμός των μακροθρεπτικών συστατικών και η παραγωγή ενέργειας.

Με άλλα λόγια, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να αξιοποιήσει τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά και τις πρωτεΐνες, που λαμβάνονται μέσω της τροφής, για την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας.

neadiatrofis.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ