ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα του Ερντογάν για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης

0

«Καμιά απειλή μέτρων δεν θα κάνει την Τουρκία να εγκαταλείψει τα δίκαιά της στην ανατολική Μεσόγειο» λέει ο Ερντογάν

Μήνυμα με αφορμή την 96η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο αναφέρει ότι καμιά απειλή μέτρων δεν θα κάνει την Τουρκία να εγκαταλείψει τα δίκαιά της ούτε στην ανατολική Μεσόγειο ούτε στη Συρία.

«Ο Εθνικός Αγώνας που δώσαμε εναντίον του πιο ισχυρού στρατού του κόσμου στέφθηκε με την Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αποτελεί το έγγραφο της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Η Τουρκία, όπως και πριν από ένα αιώνα έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να εξολοθρεύει κάθε είδους απειλή που στόχο έχει την ανεξαρτησία της, την επιβίωσή της, τη γαλήνη και ασφάλεια των πολιτών της.Τα βήματα, στα οποία έχουμε προβεί, το τελευταίο διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Συρία αποκαλύπτουν σαφώς την ευαισθησία μας για την προστασία των δικαιωμάτων, του δικαίου και των συμφερόντων του λαού μας και των Τ/Κ.

Καμιά καθαρή ή συγκεκαλυμμένη απειλή κυρώσεων δεν θα κάνει την Τουρκία να εγκαταλείψει τα δίκαιά της», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος σημειώνει επίσης ότι φέτος δεν είναι μόνο η 96η επέτειος της υπογραφής της συνθήκης της Λωζάνης αλλά και τα 100 χρόνια από την αρχή του αγώνα ανεξαρτησίας της Τουρκίας (σ.σ. κίνημα Νεοτούρκων κατά των Ελλήνων και συμμαχικών δυνάμεων).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ