ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

4ος Δρόμος Λούη Τίκα 2019

0

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν, το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις του «4ου δρόμου μνήμης και τιμής» στον Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη), τον αγωνιστή και πρωτεργάτη της εξέγερσης των εργατών στο Λάντλοου της Αμερικής, για αξιοπρέπεια και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου (Σ.Δ.Υ.Ρ.), σε συνεργασία  με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, την Παγκρήτια Ένωση πολιτιστικών συλλόγων και την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ρεθύμνου, διοργάνωσαν αγώνα 10 χιλιομέτρων με αφετηρία την Ιερή Μονή Αρκαδίου και τερματισμό το χωριό της Λούτρας, της γενέτειρας του Λούη Τίκα.

Στις 18.30 δόθηκε η εκκίνηση στους 87 δρομείς  (70 άνδρες και 17 γυναίκες) που μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά άρχισαν να τερματίζουν στον κατάλληλα προετοιμασμένο χώρο στη πλατεία της Λούτρας, αφού προηγούμενα είχαν αποθέσει συμβολικά ένα λουλούδι, περνώντας από το σπίτι που γεννήθηκε το τιμώμενο πρόσωπο.

Στο σημείο αυτό, η οργανωτική επιτροπή του  «4ου δρόμου μνήμης Λούης Τίκας» θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλες και όλους τους δρομείς, οι οποίες/οι σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, μεσούντος του καλοκαιριού, έδωσαν  το νόημα της εκδήλωσης, ότι με μαζική παρουσία και αγώνες όλοι οι στόχοι μπορούν να κατακτηθούν.

Ακολούθησε μια ολιγόλεπτη αναφορά, από εκπρόσωπο της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου, στις αιτίες και τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του άξιου τέκνου της Λούτρας, δωρίστηκαν, μετά από κλήρωση, δύο βιβλία (προσφορά των καθηγητών) σε ισάριθμους δρομείς και κρατήθηκε τιμητικά ενός λεπτού σιγή από όλους τους παρευρισκόμενους.

Σε όλες/ους τις/τους δρομείς που τερμάτισαν στον αγώνα απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο με τη φωτογραφία του Λούη Τίκα, ενώ στις 3 πρώτες γυναίκες και στους 3 πρώτους άνδρες απονεμήθηκαν κύπελα.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο γεύμα που πρόσφεραν με αγάπη και μεράκι οι κάτοικοι του χωριού.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, επισημαίνοντας ότι η ιστορία μάς διδάσκει πως μόνο με αγώνες και θυσίες προχωράμε μπροστά.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους τους εθελοντές των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, τους πολιτιστικούς συλλόγους Λούτρας, Αμνάτου και Κυριάννας, την Περιφέρεια Κρήτης-Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης-Τμήμα Αθλητισμού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, την Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνης, την Αστυνομική Διεύθυνση-Τροχαία Ρεθύμνης, το Ε.Κ.Α.Β. Ρεθύμνης, την Ιερή Μονή Αρκαδίου, τους εθελοντές Σαμαρείτες-τμήμα Ρεθύμνης, τους μοτοσυκλετιστές V-strom και τον ΟΚΑ ΠΡΕΒΕΛΗ.

Για την ιστορία αναφέρονται οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές σε άνδρες και γυναίκες.

Γενική γυναικών 10.000μ

ΟΝΟΜΑΣΥΛΛΟΓΟΣΧΡΟΝΟΣ
Δήμητρα ΒογιατζήΑφορδακός Τιμ00:40:30
Ειρήνη ΦουρναράκηΟ.Υ.Κρήτης00:42:20
Αντζέλικα ΙαστρέμσκαΑνεξάρτητη00:48:33

 Γενική ανδρών 10.000μ

ΟΝΟΜΑΣΥΛΛΟΓΟΣΧΡΟΝΟΣ
Μανώλης ΣηφάκηςΑφορδακός Τιμ00:31:47
Μιλτιάδης ΚαμπιτάκηςΜεγαλόνησος00:33:29
Μανώλης ΜαγκαφουράκηςΟ.Φ.Η.00:34:24
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ