ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ειδικότητα “Συνοδού Βουνού” θα συμπεριλάβει το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου, αν συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός εγγραφών

0

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ν-Ιδαία Συνεργασία» θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ότι το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου κατά τη περίοδο 2019-2020 έχει συμπεριλάβει στις νέες ειδικότητες εκπαίδευσης τους «Συνοδούς Βουνού» και εφόσον συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός εγγραφών θα λειτουργήσει το τμήμα.

Στο τμήμα μπορούν αν εγγραφούν άτομα με απολυτήριο λυκείου (γενικού και επαγγελματικού), οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας, που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να μετατρέψουν την αγάπη και τη γνώση τους για το βουνό σε συμπληρωματική επαγγελματική δραστηριότητα.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ανωγείων στο πλαίσιο του προγραμματισμού και της υλοποίησης δραστηριοτήτων που αφορούν εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες στο βουνό(οργάνωση περιηγητικών διαδρομών και μικρών περιπάτων, γνωριμία με το βουνό, την κτηνοτροφική δραστηριότητα, τον πολιτισμό του βουνού κ.λπ.) στοχεύει στη συνεργασία με άντρες και γυναίκες που αγαπούν και γνωρίζουν το βουνό και τη φύση, ενδιαφέρονται για το φυσικό περιβάλλον και τη διατήρησή του και έχουν την απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση.

Για την παροχή της παραπάνω εξειδίκευσης η Ν-Ιδαία Συνεργασία προτείνει τη φοίτηση σε τμήματα της παραπάνω ειδικότητας έτσι ώστε η αποφοίτηση να δώσει τη δυνατότητα για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Αν κάποιος ή κάποια ενδιαφέρεται να μετατρέψει το χόμπι του και την αγάπη του για το βουνό και τη φύση σε συμπληρωματική επαγγελματική δραστηριότητα και να συνεργαστεί μελλοντικά με την ΚΟΙΝΣΕΠ για περισσότερες πληροφορίες:

-μπορεί να επικοινωνήσει με την Εύη Βρέντζου, Πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ στο τηλέφωνο 6974722311 ή

-να πάρει πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Δημοσίου ΙΕΚ Ρεθύμνουhttp://www.iekreth.gr/ . Εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Τι είναι ο «ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ»

Ο Συνοδός Βουνού εργάζεται ως συνοδός ομάδων στο πλαίσιο οργανωμένων εκδρομών και δραστηριοτήτων υπαίθριας αναψυχής και τουρισμού, σε ορεινά τοπία περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας.

-Οδηγεί την ομάδα τουριστών μέσα από κατάλληλα μονοπάτια οργανωμένα ή όχι, εύκολης ή δύσκολης πρόσβασης, κυρίως σε ημιορεινές ή ορεινές περιοχές (λαγκάδια, πλαγιές, κλπ).

-Οργανώνει, συντονίζει και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να εκτελεστεί επιτυχώς ένα τουριστικό πρόγραμμα ορεινής ανάβασης ή περιπάτου.

-Παράλληλα οργανώνει υποστηρικτικές υπαίθριες δραστηριότητες και πληροφορεί τα συνοδευόμενα άτομα για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε τόπου που επισκέπτονται.

-Επίσης συμβάλλει στη γνωριμία της ομάδας με τη φύση και στην ψυχολογική ικανοποίηση και ανάταση του κάθε ατόμου από την επαφή του με αυτή.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ