ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ορκίστηκε η νέα δημοτική Αρχή Αμαρίου

0

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των θεσμικών φορέων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμαρίου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα την π. Πέμπτης στο ανοιχτό θέατρο των Αποστόλων και το καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος.

Στην καθιερωμένη ομιλία του ο επανεκλεγείς  δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός τόνισε τα εξής: "Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ Ειρηναίε, Σεβαστοί πατέρες, κ. Βουλευτή και πρώην αναπληρωτή Υπουργέ Υγείας,  κυρία Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε Μυλοποτάμου, Κύριε  Δήμαρχε Ανωγείων Κύριε Αστυνομικέ Δ/ντή  Ρεθύμνου Κύριοι  Αντιδήμαρχοι Όμορων δήμων, κύριοι περιφερειακοί και  δημοτικοί σύμβουλοι,  κύριοι εκπρόσωποι λοιπών Αρχών και φορέων, αγαπητοί συνδημότες και Συνδημότισσες, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ από Καρδιάς για το σημερινή  σας παρουσία.

Μόλις, πριν από λίγες στιγμές, δώσαμε επί του Ιερού Ευαγγελίου τον  προβλεπόμενο από τον νόμο όρκο, να υπηρετήσουμε αυτό τον τόπο ….εκπληρώνοντας τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μας,  και υποσχεθήκαμε ότι θα υπηρετήσουμε τον θεσμό της αυτοδιοίκησης με σύνεση, εντιμότητα, αξιοκρατία, εργατικότητα και διαφάνεια.

Εμείς το κάναμε πράξη την προηγούμενη περίοδο, για αυτό άλλωστε στις 26 Μαΐου οι Αμαριώτισσες και οι Αμαριώτες αποφάσισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία  με   ποσοστό που ξεπερνά το  65% και μας έδωσαν ξανά όχι μόνο  ισχυρή αλλά και ξεκάθαρη εντολή, να συνεχίσουμε όλοι μαζί,  την προσπάθεια  που ξεκινήσαμε μετ’ εμποδίων το 2015, στοχεύοντας  μακριά και κοιτώντας πάντα ψηλά.

Η μεγάλη αυτή  νίκη της παράταξης μας ΑΜΑΡΙ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, πρωτόγνωρη για το δήμο μας, δεν επιτρέπει αλαζονικές συμπεριφορές σε κανένα από μας, ζητώ από τους συνεργάτες μου να   παραμείνουμε σεμνοί και ταπεινοί και πάνω απ’ όλα εργατικοί όπως μέχρι σήμερα και να  συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη,  εντείνοντας  τις προσπάθειες μας, για να δώσουμε στο δήμο  μας αυτό που πραγματικά αξίζει.

  Η ευθύνη είναι μεγάλη, έχουμε όμως μάθει  στα δύσκολα, έχουμε δείξει δείγματα γραφής, μας εμπιστεύεστε   και θα τα καταφέρουμε.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με την συνεργασία όλων των δημοτών θα    συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης μας που δεν είναι άλλες από την Ανιδιοτέλεια,  Αξιοκρατία,                                  Διαφάνεια,  Νομιμότητα,  χρηστή οικονομική διαχείριση, σεβόμενοι πάνω απ’ όλα  και το τελευταίο ευρώ του δημόσιου χρήματος.

Θα συνεχίσουμε να  εργαζόμαστε με υπευθυνότητα,   σοβαρότητα,  και ρεαλισμό, καθώς  έχουμε  όραμα, έχουμε Σχέδιο, έχουμε πάνω απ’ όλα  πρόγραμμα, που σας παρουσιάσαμε την προεκλογική περίοδο  και το οποίο εγκρίνατε με την ψήφο σας και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε.

Θα συνεχίσουμε να  δημιουργούμε υποδομές και να  λύνουμε χρόνια προβλήματα σε όλους τους οικισμούς του δήμου μας χωρίς διακρίσεις πάντα με γνώμονα  το γενικό και όχι το προσωπικό και ατομικό συμφέρον.

Θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα καθημερινότητας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν θα αναφερθώ σε αυτά που έγιναν την προηγούμενη περίοδο, είναι  άλλωστε γνωστά  Αναφέρω επιγραμματικά:

Νοικοκυρέψαμε το δήμο και εξοφλήσαμε χρέος στη ΔΕΗ 400.000 Ευρώ, Νοικοκυρέψαμε την ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ και για πρώτη φορά μετά  το 2015 τα χωριά μας είχαν αντισταθμιστικά οφέλη από τον ΧΥΤΑ.

Το Εργοστάσιο επεξεργασίας  Απορριμμάτων,  έχει πάρει  το δρόμο του, μέσα Οκτωβρίου αναμένουμε, ως ΕΣΔΑΚ, να υπογράψουμε, την σύμβαση με τον ανάδοχο. Το  Έργο αυτό   ξεπερνά την περιοχή και διασφαλίζει περιβαλλοντικά όλη την περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Άλλο ένα έργο που ξεπερνά την περιοχή και όχι μόνο, είναι η Αξιοποίηση, αναβίωση  της Σχολής Ασωμάτων,  έχει δρομολογηθεί μετά την υπογραφή παραχώρησης  πεντακοσίων και πλέον στρεμμάτων γης στη περιφέρεια Κρήτης  από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ.  Σταύρο Αραχωβίτη

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε συνεργασία με τους βουλευτές μας και την περιφέρεια Κρήτης   μέχρι να πάρουν το δρόμο τους και τα υπόλοιπα τρία αναπτυξιακά έργα της περιοχής. Το Φράγμα του Πλατύ, το Υβριδικό υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο Φράγματος Ποταμών και ο Αμαριώτικος δρόμος.

Τώρα σε ότι αφορά την επόμενη μέρα. Προτρέπω όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους προέδρους και συμβούλους Κοινοτήτων, ανεξαρτήτως παράταξης στην οποία ανήκουν, να εργασθούν ευσυνείδητα και συστηματικά με ένα και μοναδικό σκοπό να προσφέρουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατόν στους δημότες μας.

Επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε  με όλες τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε  απόψεις και θέσεις  των συναδέλφων της μειοψηφίας   που θα υπηρετούν τον τόπο, θα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και θα  δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα της περιοχής. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αυτό το πράξαμε και την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Ευχαριστώ τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο που παρέστη και τέλεσε μαζί με τους σεβαστούς πατέρες την τελετή Ορκωμοσίας.   Γνωρίζω σεβασμιότατε ότι προσεύχεστε  για μας,  να  επιτύχουμε στο έργο μας, τη συνεργασία από την πλευρά μας να την θεωρείτε δεδομένη καθώς ο στόχος μας είναι κοινός, μας ενώνει η  διάθεση προσφοράς στο τόπο και στους δημότες μας που αποτελούν και ποίμνιο σας

Ευχαριστώ τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη  για τις ευχές του, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη στην ορκωμοσία.  Στο χαιρετισμό του με διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν από την πλευρά του για προωθηθούν τα αιτήματα μας και να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση. Ευχαριστώ τον πρώην  Υπουργό Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθό για τις ευχές του, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη στην ορκωμοσία. Στο χαιρετισμό του με διαβεβαιώνει για συστηματική συνεργασία και θα είναι δίπλα μας για την προώθηση των θεμάτων της περιοχής. 

Ευχαριστώ τον  Βουλευτή Χανίων, πρώην Αναπλ. Υπουργό Υγείας  και πρώην Δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη που μας τιμά με την παρουσία του. Ιδιαίτερα τον ευχαριστώ για την έμπρακτη στήριξη  και καθοριστική παρέμβαση του, όταν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου του 2019, παρά τις  έγγραφες ενέργειες μας τα αρμόδια υπουργεία και κάποιοι άλλοι μας

είχαν ξεχάσει και δεν είχε δοθεί καμία    χρηματοδότηση στο δήμο μας.

Μόλις ενημερώθηκε καίτοι βουλευτής Χανίων ενήργησε άμεσα και χρηματοδοτήθηκε ο δήμος μας  από την Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του   Υπουργείου Υποδομών,  με δύο εκατομμύρια Ευρώ  και  με τριακόσιες χιλιάδες Ευρώ, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη,  την Αντιπερειάρχη κ.Μαίρη Λιονή για την συνεχή έμπρακτη στήριξη του έργου μας. Ευχαριστώ τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του απερχόμενου  δημοτικού συμβουλίου για την πολύτιμη βοήθεια τους καθώς αφαίρεσαν ένα μεγάλο κομμάτι από την προσωπική τους ζωή   και το    αφιέρωσαν στα δημοτικά ζητήματα. Είμαι σίγουρος ότι η προσφορά του  καθενός χωριστά, θα κριθεί δίκαια από την τοπική κοινωνία.

Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του δήμου για την προθυμία, την συνεργασία, την εμπιστοσύνη που επέδειξαν  στο πρόσωπο μου και πάνω απ’ όλα για την εργατικότητα και εντιμότητα τους. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο αλλά και  με γρηγορότερους ρυθμούς, την νέα δημοτική περίοδο.

Ευχαριστώ τους άμεσους και ειδικούς  συνεργάτες μου που με στηρίζουν και

μετέχουν ενεργά στην  προσπάθεια αναπτυξιακής πορείας του τόπου.

Ευχαριστώ τους δημότες μας, που εκτέθηκαν μαζί μας στις εκλογές και δεν εξελέγησαν,  τους ζητώ να παραμείνουν ενεργοί πολίτες βοηθώντας στην υλοποίηση του προγράμματος μας που μαζί  συντάξαμε και σχεδιάσαμε.

Χρωστάω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στα παιδιά μου  που με στηρίζουν σε όλες τις δύσκολες στιγμές στη  γυναίκα μου που εδώ και 35 χρόνια με  ανέχεται, άντρα έχει και πολλές φορές άντρα δεν βλέπει.

  Κυρίες και Κύριοι

Αμαριώτισσες και Αμαριώτες

Με πλήρη συναίσθηση  των ευθυνών της θέσης του Δημάρχου Αμαρίου, σας υπόσχομαι ότι, θα τιμήσω τον όρκο που μόλις έδωσα  για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και σε καθένα από  σας χωριστά.

Όπως μέχρι σήμερα  λειτούργησα ως δήμαρχος όλων των δημοτών, έτσι θα λειτουργήσω και την νέα δημοτική περίοδο. Η πόρτα του γραφείου του Δημάρχου θα είναι ανοικτή σε όλους, για τη λύση βέβαια κάθε λογικού και νόμιμου φυσικά αιτήματος.

Ζητώ από τους άμεσους συνεργάτες μου, που από την 1η Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης να πράξουν το ίδιο. Δεν πρέπει να ξεχνούν ούτε μία στιγμή, ότι οι θέσεις μας είναι προσωρινές και ότι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά  υπηρετούμε μόνο αρχές  και αξίες και δεν μας υπηρετεί καμία θέση και καμία καρέκλα.

Τελειώνοντας  θα ήθελα να συνοψίσω με έξι (6)«ΣΥΝ», το πως θα κινηθούμε την επόμενη δημοτική περίοδο

1ο  ΣΥΝ

Συντονισμός: Καλύτερος συντονισμός αιρετών, θεσμικών και υπηρεσιών στη προσπάθεια αναβάθμισης, υποστήριξης και υλοποίησης  του φιλόδοξου δημοτικού μας προγράμματος.

2ο  ΣΥΝ

Συνεργασία: με την Τοπική εκκλησία, την Κυβέρνηση τους βουλευτές του Νομού, με την περιφέρεια Κρήτης την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου   τις αρχές και φορείς της περιοχής και πάνω από όλα με τους δημότες μας.

3ο  ΣΥΝ

Συνέργεια:  με την περιφέρεια Κρήτης την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και  τους δήμους της περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για να προωθήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της περιοχής μας.

4ο  ΣΥΝ

Συναπόφαση: σε όλα τα όργανα Διοίκησης του Δήμου θα επιδιώκουμε   πάντα ομόφωνες αποφάσεις.

5ο και 6ο  ΣΥΝ

Συνέχεια με Συνέπεια: λόγων και έργων, όπως στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, έτσι και στην νέα, θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς, υλοποιώντας τις  δεσμεύσεις μας.

Κλείνω με αυτό  που έλεγα και ζητούσα επιμόνως από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά, γιατί  μόνο με ενότητα και συλλογικότητα  θα πάμε  μπροστά, λέγοντας χαρακτηριστικά: Στο Αμάρι είμαστε λίγοι, δεν περισσεύει κανείς.  Αυτό ζητώ και τώρα. Κοιτάμε λοιπόν μόνο μπροστά.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγμένους, εύχομαι  υγεία σε όλους και  καλή δύναμη. Σας ευχαριστώ όλους για την σημερινή σας παρουσία."

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ