ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έρχεται καλή χρονιά για το… λάδι; - Τι αναφέρουν οι εκτιμήσεις

0

Πολλή και ποιοτική θα είναι η φετινή παραγωγή ελαιολάδου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Ρεθύμνου και με μοναδική πρόβλημα την αδεσποτεία των αμνοεριφίων, που καταστρέφει τις περιουσίες των παραγωγών.

Ενίσχυση των περιπολιών ζητούν οι αγρότες, όπως και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δακοκτονία, για να παραμείνουν αισιόδοξα μέχρι την ευόδωσή τους τα σενάρια για τη φετινή παραγωγή ελαιολάδου.

Με τις καλύτερες προσδοκίες για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο κυλά το φετινό καλοκαίρι στο Ρέθυμνο, με τους αγρότες να διαπιστώνουν ότι ελαιόδεντρα που εδώ και χρόνια δεν είχαν αποδώσει καρπό, αυτή τη στιγμή βρίσκονται φορτωμένα, μετά τις ευεργετικές βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, κάτι που διαπιστώνεται και στη χοντρολιά, όπως και στην κορωνέικη και τις τσουνολιές.

Μοναδική μέχρι στιγμής παραφωνία σε μια ελαιοκομική περίοδο που προδιαγράφεται με τις καλύτερες προοπτικές αποτελούν τα κρούσματα αδεσποτείας αμνοεριφίων που καταστρέφουν το βιος των γεωργών.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, διά του προέδρου του Γιώργου Κατσανέβα, ζητά να παραμείνει συναρμόδιο με την Αστυνομία και το Δασαρχείο, το προσωπικό του οποίου γνωρίζει καλύτερα την ενδοχώρα.

Απογοήτευση επικρατεί αναφορικά με την τιμή διάθεσης του ελαιολάδου, που έχει κατρακυλήσει κάτω από τα 2,5 ευρώ ανά λίτρο, ευελπιστώντας ότι από Σεπτέμβρη θα βρεθεί πάνω από 3 ευρώ ανά λίτρο.

Σε κάθε περίπτωση, η δακοκτονία φέτος κυλά ομαλά, έτσι και η σοδειά των ελαιοδέντρων δεν έχει προσβληθεί στο παραμικρό, προδιαγράφοντας και πολλή και ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ