ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ανέβηκε επίπεδα» η φετινή Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου

0

Μοναδικές στιγμές έμπνευσης, δημιουργίας, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, όσοι βρέθηκαν στις εκδηλώσεις της 31ης Παγκρήτιας Γιορτής Κίτρου, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως 21 Αυγούστου στο Γαράζο του Δήμου Μυλοποτάμου. Το παλαιότερο πολιτιστικό φεστιβάλ του Ρεθύμνου, κράτησε ψηλά την φήμη του με εκατοντάδες κόσμου να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των οργανωτών που όπως κάθε χρόνο ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου με την έμπρακτη υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Ανάμεσα στου ένθερμους υποστηρικτές της φετινής κιτρογιορτής, ήταν και ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας από το Φαράτσι Γιώργης Ι. Σιγανός, ο οποίος για ακόμα μία φορά έδειξε το έντονο ενδιαφέρον του για την περιοχή καταγωγής του, στηρίζοντας ό,τι προβάλει τον τόπο και ό,τι προάγει την ανάπτυξη, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Στην φετινή γιορτή κίτρου, προκλήθηκε κοσμοσυρροή για να ακούσουν τους Νίκο και Γιώργη Στρατάκη και να χειροκροτήσουν τους δεξιοτέχνες του χορού από τον σύλλογο "Τ' ΑΟΡΙ" Αξού. Τα παιδάκια είχαν την δική του ημέρα με στιγμές χαλάρωσης παρέα με τον κλόουν Tsaf – Tsouf ενώ άκουσαν πλουμιστά παραμύθια για τσ' αγάπης το καμίνι με την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας από τους Ευαγγελία Ορφανουδάκη και Αλέκο Φανουράκη.

Την τρίτη ημέρα και ενώ τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης με δημοσιεύματα τους κατέτασσαν την Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου ανάμεσα στα 13 μεγαλύτερα γαστρονομικά φεστιβάλ της χώρας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μιλάμε για το χαρούπι και το μαγειρεύουμε!» Για το χαρούπι και τα προϊόντα του μίλησε ο Ηλίας Μανούσακας από την εταιρεία Creta Carob της Αργυρούπολης. Συνταγές με βάση τα προϊόντα χαρουπιού παρουσιάζουν ο Chef Μανώλης Παπουτσάκης από το πολυβραβευμένο εστιατόριο «Χαρούπι» της Θεσσαλονίκης και η Chef Χριστίνα Μάλλιου από το εστιατόριο «Χαρούπι και Ελιά» του Μελιδονίου. Ακολούθησε η μοναδική συναυλία: «100 Χρόνια Συρτά στην Κρήτη» από την «Παρέα Ρεθυμνίων Μουσικών» που εντυπωσίασαν το κοινό τους.

Ο Chef Μανώλης Παπουτσάκης, έμεινε και στο Grand Finale των εκδηλώσεων κερδίζοντας τις εντυπώσεις με συνταγές από κίτρο, κάνοντας παράλληλα έκκληση προς κάθε φορέα αλλά και στους αγρότες να σώσουν την καλλιέργεια και την παραγωγή του προϊόντος. Ακολούθως μαζί με τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο, έκοψαν την κιτρόπιτα μήκους 5 μέτρων και άνω των 100 κιλών για να κλείσει η τετραήμερη εκδήλωση με μια μοναδική συναυλία από το αγαπημένο boy band της νεολαίας Alcatrash που ανέβασαν το θερμόμετρο και το κέφι στα ύψη!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ταλλαία 2019» ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκε η έκθεση προβολής των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Μυλοποτάμου «Από τον Μίνωα έως τις ημέρες μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ