ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποδοχή κληρονομιάς: Σχέδιο για έως και 48 δόσεις

0

Το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμο το τελικό σχέδιο για την τακτοποίηση των οφειλών, το οποίο αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε όσους αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, καθώς δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τους φόρους.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», έχει λάβει την κατ’ αρχήν έγκριση των θεσμών, όμως απομένει να τους αποσταλεί το πλήρες κείμενο για να έχουν πλήρη εικόνα και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις. Αναμένεται να λάβουν το σχέδιο εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, η αποπληρωμή των έκτακτων οφειλών (φόρος κληρονομίας) θα γίνεται σε έως και 48 δόσεις. Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει πληρωμή των τακτικών οφειλών (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) θα γίνεται σε 24 δόσεις (από 36 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο).

Όσον αφορά τον φόρο κληρονομίας, θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια. Ήτοι, θα συνδεθεί ο αριθμός των δόσεων με το δηλωθέν εισόδημα, αλλά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων κάνουν αίτηση. Και στη δεύτερη περίπτωση, ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται ανάλογα με την περιουσία του αιτούντα.

cnn.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ