ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2019: Πότε «πέφτει»; - Που θα τη δουν οι Κρητικοί;

0

Με τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου θα συμπέσει φέτος η Πανσέληνος του Αυγούστου.

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης 15 Αυγούστου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν δωρεάν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του νησιού και να απολαύσουν μια μαγευτική βραδιά, υπό το φως της Πανσελήνου.

Μάλιστα, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις, από την Κυριακή 11 έως τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, οι οποίες, βέβαια, θα κορυφωθούν στις 15 Αυγούστου, σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν:

Πέμπτη 15 Αυγούστου

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (κήπος): Μουσική εκδήλωση στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου (Οι χώροι της μόνιμης και της περιοδικής έκθεσης του Μουσείου δεν θα παραμείνουν ανοικτοί μετά τις 20:00)

Αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας: Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης (χορωδίες Π.Ε. Χανίων και Ηρακλείου) υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, ώρες 20:00 έως 24:00.

Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας: "Μουσική βραδιά υπό το φως της Πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας" με τη συνδιοργάνωση του Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Μεσαράς και του Δήμου Γόρτυνας. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 21:00 έως τη λήξη της εκδήλωσης.

Αρχαιολογικός χώρος Τυλίσου: "Βραδιά τζαζ αφιερωμένη εις μνήμη Κωνσταντίνου Κουβίδη" με το μουσικό σχήμα "Tribute to Jazz Classics" με τη συνδιοργάνωση της ΕΦΑΗ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου και του Δήμου Μαλεβιζίου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 21:00 έως τη λήξη της εκδήλωσης.

Τετάρτη 14 Αυγούστου

Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας: Ο χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00

Παρασκευή 16 Αυγούστου

Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων: "Καλοκαιρινή συναυλία. Βραδιά με τον Γιώργο Κατσαρό". Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 21:00 έως τη λήξη της εκδήλωσης.

Κυριακή 18 Αυγούστου

Ερευνητικό Κέντρο Βρετανικής Σχολής Κνωσού (αύλειος χώρος ξενώνα Βρετανικής Σχολής): "Ένας ύμνος στην σελήνη". Μουσική βραδιά με τη συνδιοργάνωση της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και της ΕΦΑΗ. Ώρα έναρξης 20:30.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ