ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δυνατές οι αντοχές του τουρισμού στο Ρέθυμνο

0

Μεγαλύτερες από το αναμενόμενο αντοχές, επιδεικνύει το τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου, αφού μετά τις αρχικές εκτιμήσεις, φαίνεται να μετριάζονται οι απώλειες σε αφίξεις, μιας και ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης εμφανίζουν ενθαρρυντικά στοιχεία για τις πληρότητες. Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, ωστόσο αντίστοιχα αισθητή είναι και η μείωση στους τζίρους.

Μικρότερες του αναμενόμενου θα είναι οι απώλειες του τουρισμού στο Ρέθυμνο.

Μετά από 7 χρόνια συνεχόμενης, αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, το 2019 η τουριστική αγορά παρουσιάζει διορθωτικές κινήσεις, όμως όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής νεότερα στοιχεία, το τουριστικό ρεύμα του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη θα μετριάσει την πτώση σε ποσοστό που σήμερα υπολογίζεται στο -5%.

Οι ξενοδόχοι έχουν αναγκαστεί να προβούν σε προσφορές για να μειώσουν τις απώλειες, μιας και όλες οι ανταγωνίστριες χώρες είναι ανοιχτές φέτος στον τουρισμό, χωρίς προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις για μεγαλύτερες απώλειες φέτος στον τουρισμό, είχαν βασιστεί στη σημαντική μείωση λόγω Brexit, από την βρετανική αγορά, που είναι η 2η τουριστική αγορά στην Κρήτη, όπως και από τις μειώσεις από τη ρωσική αγορά, λόγω υποτίμησης του ρουβλίου.

Ωστόσο, το κλίμα αντιστράφηκε, ενώ η γερμανική αγορά που είναι η 1η τουριστική αγορά στην Κρήτη, δεν παρουσίασε κάμψη.

Όσο για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, όμως η οικονομική κρίση είναι ορατή όχι μόνο στον εσωτερικό, ελληνικό τουρισμό, αλλά και στις διεθνείς αφίξεις, με τους επισκέπτες να το σκέφτονται πολύ σοβαρά, πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη, για οποιαδήποτε αγορά...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ