ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επίσπευση διαδικασιών για τη μελέτη κατασκευής της γέφυρας Κερίτη

0

Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με νεώτερο επείγον έγγραφο του, προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Πολιτισμού, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για τη μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στην τοπική κοινότητα Αλικιανού στον ποταμό Κερίτη και την ανακατασκευή/αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας Κερίτη.

Στο έγγραφο του ο κ. Μαλανδράκης ζητάει, αφενός την επίσπευση των διαδικασιών για την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης και την έναρξη της Μελέτης για την κατασκευή της νέας Γέφυρας στον ποταμό Κερίτη στην τοπική κοινότητα Αλικιανού, και αφετέρου για τον συντονισμό και επίσπευση των διαδικασιών για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Υποδομών & Υπουργείου Πολιτισμού και λοιπών φορέων, για την ανακατασκευή/ αποκατάσταση της καταστραφείσας ιστορικής γέφυρας Κερίτη.

Επίσης ο δήμαρχος, μεταξύ των άλλων, αναφέρει την αναγκαιότητα για την επιτάχυνση των παραπάνω διαδικασιών, καθόσον σήμερα η δημοτική ενότητα Μουσούρων του Δήμου Πλατανιά, είναι ουσιαστικά διαμοιρασμένη στα δύο, με αποτέλεσμα μια παραγωγική περιοχή με χιλιάδες προϊόντα και χιλιάδες κατοίκους να βρίσκεται σε “κλοιό” απομόνωσης.

Παράλληλα ο δήμος το προηγούμενο διάστημα , έχει συνδράμει σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, για τη συλλογή τμημάτων της κατεστραμμένης γέφυρας από την κοίτη του ποταμού Κερίτη, διαθέτοντας μηχανήματα και προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχαιολόγων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ