ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επιχείρηση της ΑΑΔΕ στην Κρήτη με την κωδική ονομασία "Μίνωας" - Τι ανακάλυψαν οι εφοριακοί

0

Ήταν η πρώτη φορά που πραγματαοποιήθηκε μία τέτοια επιχείρηση με τόσο μεγάλο αριθμό κλιμακίων ελέγχου αλλά και με τέτοια διάρκεια

Σάρωσαν την Κρήτη τα μεικτά κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την Πέμπτη μέχρι και το το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου.

Ήταν μία οργανωμένη επιχείρηση ελέγχων που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Κρήτη και Δυτική Ελλάδα σε τουριστικές περιοχές αλλά και σε αστικά κέντρα με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι μάλιστα που έγιναν ήταν στοχευμένοι και τα αποτελέσματα τους σε ότι αφορά την Κρήτη εντυπωσιακά.

Στην "επιχείρηση Μίνωας" όπως ονομάστηκε το 4ημερο σαφάρι ελέγχων που έγινε στην Κρήτη συμμετείχαν 25 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων από την Αθήνα καθώς και το σύνολο της δύναμης της υπηρεσίας από την Κρήτη, περίπου 22 άτομα. Οι ελεγκτές από την Αθήνα επί 4 μέρες πραγματοποιούσαν ελέγχους στο νομό Ηρακλείου τόσο στην πόλη όσο και στις τουριστικές περιοχές όπου δόθηκε και το μεγαλύτερο βάρος ενώ οι ελεγκτές από το Ηράκλειο έκαναν αντίστοιχους ελέγχους στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων. Ήταν η πρώτη φορά που πραγματαοποιήθηκε μία τέτοια επιχείρηση με τόσο μεγάλο αριθμό κλιμακίων ελέγχου αλλά και με τέτοια διάρκεια

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα κλιμάκια ελέγχου ξεκινούσαν νωρίς το πρωί και ολοκλήρωναν αργά το βράδυ ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπήκαν:

Ξενοδοχεία, καφετέρειες εστιατόρια , μπαρ, επιχειρήσεις ενοικίασης ομπρελών και θαλασσίων σπορ, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια ακόμα και κέντρα ευεξίας ή και κέντρα καλωπισμού.

Συνολικά οι έλεγχοι που έγιναν ήταν περίπου 400 σε όλη την κρήτη με το ποσοστό των παραβατών να αγγίζει το 70%. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν και παράπονα από τους καταστηματάρχες για τους ελέγχους που έγιναν όπως στο κέντρο του ηρακλείου στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Μπήκε λουκέτο σε 13 καταστήματα και συγκεκριμένα 5 στο νομό Ηρακλείου 5 στο νομό Χανίων και 3 στο νομό Ρεθύμνου.

Το συνολικό ποσό των προστίμων άγγιξε τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στο καταστήματα που μπήκε λουκέτο στο νομό Ηρακλείου ήταν δύο πολύ γνωστά καταστήματα εστίασης στο κέντρο του Ηρακλείου, ένα κατάστημα στην περιοχή των Μαλίων αλλά και ένα στη Χερσόνησο όπου διαπιστώθηκε πως ο ιδιοκτήτης είχε εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό για την ακύρωση των αποδείξεων που είχαν κοπεί.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες το σίγουρο είναι πως οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν με παραβάσεις θα επανελεγχθούν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ